Plante cu flori care se simt bine impreuna. Mix de flori

0

potted-plant-269671_960_720

Este cunoscut faptul  că multe plante sunt ”egoiste” și nu tolereaza prezența altor plante în apropiere și nici vorba să împartă frățește o jardinieră într-un mix de flori . Cu toate acestea exista și plante cu flori care se simt bine împreuna într-un mix de flori. efectul este fabulos și merită luat în seamă pentru ghivece și jardiniere.

garden-785584_960_720Sunt câteva reguli care trebuie respectate pentru un mix de flori. Nu doar soiul lor și compatibilitatea contează. Contează în mod esențial perioada de înflorire, durata florilor, culorile acestora, înălțimea florilor, tendința acestora de a ”curge” sau de a crește în sus și dimensiunea frunzelor.

Alege flori care fac un contrast cromatic. Uneori alegerea a mai multe plante cu flori în culori diferite, din același soi este soluția cea mai simplă și cea mai la îndemână. Contrastele cromatice plăcute ochiului sunt galben-albastru, orange-violet, roz-mov, violet-lila și genialul roșu-verde. Contrastul este obligatoriu pentru că prin contrast plantele se pun reciproc în valoare, iar culorile plantelor vor apărea mai vii, mai strălucitoare.

Un alt aspect important în proiectarea unui mix de flori este tipul frunzelor. Plante cu frunze simple trebuie combinate cu cele cu frunze crețe, iar nunațele diferite ale frunzelor sunt un truc excelent pentru a pune în valoare plantele cu flori, după trecerea florilor. Dacă vei alătura plante cu texturi diferite vei crea un contrast de textură, iar ansamblul va avea o volumetrie plăcută din punct de vedere vizual.

Un alt detaliu de care trebuie să ții cont este modul de dezvoltare al plantelor. Unele cresc înalte, altele rămân mici. Aceste caracteristici trebuie speculate. Plantele înalte se așează în spate, cele care au creșterea erectă, dreaptă, pune-le către interiorul jardinierei sau în mijlocul coșului suspendabil, iar cele care sunt curgătoare așează-le către exteriorul jardinierei sau la marginea coșului.

Iată care sunt cele mai bune combinații de plante pentru a realiza un mix de flori.
Mușcate, euonymus, crăițe, salvie, petunia;
Coleus, ageratum, nemtișor, lobelia, petunia;
Centaurea, hedera, begonia semperflorens sau tuberosa, tradescantia;
Impatiens, althernatera, coleus, aubrietia, condurași;

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply