Plantarea brazilor iarna

0

Plantarea brazilor iarna (2)Inregistrarile meteorologice arata ca luna ianuarie din acest an a fost una din cele mai calde inregistrate vreodata, dar cum suntem abia la mijlocul lunii, nu-i exclus sa marcam cea mai calda luna ianuarie din ultimii 100 de ani. Clima a luat-o razna, asta e clar, dar mediul poate primi o mana de ajutor, daca profiti de temperaturile ridicate si te preocupi, in acesta perioada anormala de …. plantarea brazilor iarna.

Citeste si: Brazi de Craciun in ghiveci. Ghid practic

De regula plantarea brazilor are loc in septembrie-noiembrie si in martie-aprilie, dar daca pamantul nu este inghetat plantarea brazilor iarna nu mai este o ciudatenie, ci un demers binevenit. In principiu pentru plantarea brazilor iarna nu ai de facut altceva decat in perioadele normale. In plus poate ca este necesar sa te uiti pe prognoza meteo cu atentie. Un brad are nevoie de multa apa la radacina in primele zile, si daca da vreun ger neasteptat e posibil sa ai probleme.

Citeste si: Plantarea bradului din ghiveci in gradina

Oricum ca masura de siguranta este bine daca protejezi radacina bradului cu frunze uscate, coceni sau rogojini pentru a evita inghetarea solului, vreme de 7-10 zile dupa plantarea brazilor iarna.

Iata care sunt pasii pe care ii ai de facut pentru plantarea brazilor iarna:

♦ Operatiunea de plantare a bradului incepe prin a sapa o groapa suficient de adanca si de lata incat sa cuprinda toata radacina bradului. Brazii isi intind radacinile mai ales spre partea de la suprafata a solului, nu in adancime, deci nu-l planta aproape de ziduri.
♦ Alege un loc in plin soare sau intr-o zona semiumbrita.
♦ Brazii nu au preferinte majore pentru sol, atat timp cat este bine drenat, aceasta fiind una din putinele lui cerinte. Un loc in panta usoara este ideal.

♦ Scoate bradul cu atentie din ghiveci sau din sacul in care se afla si in care l-ai cumparat, apoi asaza-l in groapa pe care ai sapat-o. Eventual inmoaie radacina intr-o pasta facuta din pamant si apa, de consistenta unei smantani groase. Cu radacinile imbracate in aceasta mocirla, pune bradul in pamant, acopera groapa, preseaza si uda-l.

♦ Poti adauga in pasta de pamant un fertilizator universal pentru a un plus de substantele nutritive.

Citeste si: Brazi argintii la ghiveci

♦ Plantarea brazilor iarna este o buna solutie, daca vremea este blanda. pana in martie bradul se adapteaza perfect, si incepe in plina forta perioada de vegetatie.

Sursa foto: kindseeds.blogspot.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply