Brazi de Craciun in ghiveci. Ghid practic

0

O alternativa la sacrificarea brazilor este sa mergi pe solutia brazi de Craciun in ghiveci. Dar pentru a-ti atinge cu adevarat scopul, pregatirea trebuie sa inceapa acum.

Brazi de Craciun in ghiveci (3)

Daca te-ai decis sa mergi pe ideea cu brazi de Craciun in ghiveci, inainte de a-l cumpara, ceea ce ar trebui sa se intample undeva pe la mijlocul lunii decembrie, profita de aceste ultime zile cu temeperaturi pozitive si sapa, in gradina, o groapa adanca. Umple groape cu un amestec de apa cu pamant, acopera groapa cu o panza de sac, iar deasupra pune frunze si crengi pentru ca pamantul sa nu inghete. Protejeaza si pamantul scos din groapa. Indiferent de soi, oricare din acesti brazi de Craciun in ghiveci trebuie replantati cel tarziu in jurul datei de 7-8 ianuarie, daca vrei sa-l salvezi.

Brazi de Craciun in ghiveci (2)La mijlocul lunii decembrie trebuie sa alegi din oferta de brazi de Craciun in ghiveci, pe cel care o sa vina la tine acasa. Ii gasesti la diferite preturi, sunt de diferite soiuri si cu inaltimi variabile. Alege, in functie de locul in care il vei aseza in casa, un brad potrivit ca dimensiune. Locul ales pentru perioada in care o sa stea la tine in casa trebuie sa fie la distanta de sursele de caldura.

Citeste si: Brazi de hartie. Decoratiuni pentru Craciun

Dupa ce l-ai ales din noianul de brazi de Craciun in ghiveci pe cel care merge acasa cu tine, cere toate detaliile legate de replantare, in functie de specie. Afla daca are nevoie de conditii speciale si care este mediul exterior care ii convine (umbra sau lumina), dar si tipul de sol de care ere nevoie. Eventual cumpara pamantul care i se potriveste pentru a-l amesteca cu cel scos din groapa deja pregatita.

Cand il aduci acasa trebuie sa treaca printr-o perioada de acomodare (oricum cere amanunte daca bradul a fost acomodat la temperaturi ridicate sau nu). Este important sa-l cumperi din mediul exterior, nu din spatii acoperite, pentru ca in acest ultim caz perioada in care poate fi tinut la caldura se scurteaza mult. pentru toti acesti brazi de Craciun in ghiveci este necesara tranzitia d ela frig la caldura din casa. Asta inseamna sa-l tii intr-un loc cu temperaturi pozitive, dar mai mici de 10 grade de la doua-trei zile pana la o saptamana. Pana cand il aduci in casa poate sta in balcon sau in garaj si trebuie udat putin in fiecare zi.

Citeste si: Decorarea bradului : clasic sau cu ornamente realizate acasa?

In jurul datei de 23-24 decembrie ii poti pune la locul de onoare. Pe perioada sarbatorilor inceraca ca temeperatura in camera sa nu fie mai mare 20 de grade, macar pentru 10 ore din 24. Pune bradul intr-un ghiveci mai mare, evetual pe un strat de pietris pentru ca apa in plus sa se poata scurge. In casa trebuie udat abundent in fiecare zi, dar pe masura dimensiunilor sale. Cei mici au nevoie de 300-400 mililitri de apa pe zi, cei mari chiar si de un litru. Nu lasa pamantul sa se usuce complet si nu folositi ingrasaminte. Pulverizeaza apa pe crengile bradului de doua-trei ori pe zi si aerisiti camerele bine de doua ori pe zi.

In zilele in care bradutul o sa fie vedeta, nu-l incarca cu ornamente, nu folosi becuri (degaja prea multa caldura) si nu-i taia varful. Steluta din varf trebuie prinsa in cazul acestor brazi de Craciun in ghiveci, cu multa atentie pentru ca varful sa nu sufere.

Citeste si: Azaleea, floarea de Craciun

Bradul nu poate sta in casa mai mult de 10-14 zile. Dupa Craciun trebuie din nou aclimatizat la mediul exterior. Nu-l mai uzi si repeti oeratiunea in sens invers.

Citeste si: Idei pentru ornamente ieftine si originale in bradul de Craciun

Plantarea se face intr-o zi calda, cu temperaturi pozitive. Indeparteaza prelata pune bradul in pasta de pamant apot (nu trebuie sa fie inghetata, ci ca o smantana groasa) si umple golul ramas cu pamant, presand bine pamantul la radacina. Dupa plantare trebuie udat cu generozitate apoi locul din jurul radacinei trebuie bine acoperit cu frunze, crengi, eventual o prelata ca sa nu inghete.

Sursa: johnlewis.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply