Pentru un balcon la modă I

0
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Încheiem seria articolelor despre tendințe în design interior cu amenajarea balconului. Cum spațiile de locuit sunt tot mai mici, balconul devine tot mai important. Foarte mulți oameni care locuiesc la apartament își transformă balconul într-o zonă de relaxare și verdeață, dar trendul merge chiar mai departe și ne încurajează: faceți din balcon o veritabilă cameră! Nu contează cât de reduse sunt dimensiunile; amenajat ingenios, orice spațiu devine valoros. Cum ajungem de la spațiu de depozitare gri și anost la o cameră vibrantă și relaxantă? Urmăm doar câțiva pași simpli. Iată care sunt aceștia!
Finisaje
Ți-a trecut prin gând să lași balconul gri sau finisat cu glet și atât? Uită de asta. Alege pentru balcon finisaje calde. Lemnul este printre favoritele sezonului, atât pentru placarea pereților, cât și a podelei. În funcție de spațiul disponibil poți opta fie pentru scânduri din lemn natur, finisate cu lac, fie pentru placaj și parchet din pal. Aspectul de terasă, foișor este cel urmărit în balcon. Un alt tip de finisaj perfect pentru amenajarea unui balcon mai spațios este cărămida decorativă, care creează o atmosferă caldă și rustică în balcon. Deși ai crede că nu își au locul aici, poți folosi pietre de râu pentru finisajele balconului. Fixate pe pereții balconului, până la 1 m înălțime, dau senzația unei stațiuni montane și îndeamnă la relaxare.
Mobilier
Alegerea mobilierului variază în funcție de destinația balconului. În majoritatea cazurilor, balconul devine o oază de relaxare, o mini-grădină. În acest caz, mobilierul adecvat este cel comod, din lemn sau ratan, cu pernuțe colorate și pufoase. Scaunele sau măsuțele pliante sunt un atu, mai ales dacă design-ul este rustic sau sunt acoperite cu autocolant care imită lemnul. Pentru balcoane mai spațioase indicat ar fi să iei chiar o băncuță sau o canapea extensibilă, pe care arunci o pătură croșetată și un set de perne colorate și ești pregătit să ai câțiva prieteni în vizită. Dacă familia este prea numeroasă pentru camerele existente, ia în considerare transformarea balconului într-un dormitor de rezerva sau într-un birou. Un pat single, făcut la comandă fix pe dimensiunea balconului tău, sau o canapea extensibilă minimalistă sunt alegerile perfect pentru acest caz.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply