(P) Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură – o investiție bună, pe termen lung

0

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură este format din unități rapid și ușor de instalat, care asigură în mod eficient alimentarea cu aer proaspăt a încăperilor. Totodată, un astfel de sistem filtrează și extrage aerul poluat, contribuind la protejarea celor din interior, precum și a mediului înconjurător.

Recuperatoarele de căldură – ideale pentru orice tip de locuință

Indiferent că este vorba de o locuință abia construită sau de una veche, montarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură se va dovedi o investiție bună, pe termen lung.

 • Economie de energie

Cel mai mare avantaj al acestor recuperatoare de căldură pentru aerisire este că au capacitatea de a recâștiga eficient energia și de a regla umiditatea din incită, datorită schimbătoarelor de căldură din materiale atent selectate (cupru sau ceramică).

Ținând cont de pierderile permanente de căldură dintr-o cameră, recuperarea căldurii este o tehnologie extrem de utilă, care contribuie semnificativ la diminuarea facturilor la încălzire (cu aproximativ 30%).

 • Eficiență crescută

Rata la care este recuperată căldura este foarte mare și depășește 90 de procente. Un astfel de sistem de ventilație asigură schimbul permanent de aer, echilibrează umiditatea și filtrează aerul pentru zone extinse.

Pentru a se obține rezultate optime este recomandat să fie instalate unitățile în număr par pentru că doar așa vor lucra în tandem, cu scopul de a obține un microclimat confortabil. Se pot folosi recuperatoare de căldură pentru ventilație în orice tip interior.

 • Versatilitate

Sistemele se pot aplica în orice etapă a proiectului și se potrivesc în toate încăperile. Pot fi amplasate inclusiv după repararea și finisarea normală sau în clădirile deja finisate, mobilate, în care montajul sistemelor centralizate cu tubulatură este imposibil.

Grilele pentru exterior și pentru interior au un design foarte plăcut și sunt ușor de integrat în toate proiectele, fiind aproape invizibile.

 • Montaj facil

Sistemele nu au nevoie de componente suplimentare sau de conducte de aer și sunt tot timpul gata de folosire.

Un ventilator cu recuperare de căldură este făcut special pentru a fi montat rapid și ușor, în doar două ore lucrarea fiind gata. În timpul montajului nu se va face praf și, ulterior, nu va fi nevoie de alte lucrări de reparații.

 • Simplitate

Sistemele funcționează tot timpul în mod automat și nu au nevoie de intervenții exterioare. Utilizatorii pot elimina din start grija aerisirii sau stresul că pot uita ferestrele deschise.

Fiecare recuperator de căldură beneficiază de un sistem de comandă simplu și rapid, controlat de o telecomandă sau de un variator (comutator reostat).

Mai pe scurt, principalele avantaje ale unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură sunt:

 • asigură aer curat în orice moment;
 • elimină aerul poluat din cameră;
 • previne apariția mucegaiul;
 • menține un nivel optim al umidității;
 • protejează interiorul de zgomotele din exterior;
 • ajută la recuperarea căldurii pe timp de iarnă;
 • ajută la conservarea unui aer răcoros pe timpul verii;
 • ajută la reducerea costurilor pentru încălzire;
 • reduce costurile de răcire pe timpul verii;
 • asigură un consum redus de energie.

Prana România – cele mai bune soluții pentru ventilarea locuinței

Pe site-ul pranaromania.ro se pot găsi mai multe modele de recuperatoare de căldură oferite de Prana, create de ingineri dedicați, în laboratoarele climatice dotate cu aparatură de ultimă oră. Recuperatoarele Prana sunt o inovație în domeniu și, grație schimbătorului de căldură din cupru și tehnologiei revoluționare dublu flux, aduc utilizatorilor confort sporit și economie de bani.

Pentru case, apartamente, vile și spații de birouri de dimensiuni medii este recomandat recuperatorul «Prana-150» sau «Prana-200G». Aceste două produse au avantajul de a fi silențioase (nivel de zgomot în regim noapte 25 dB) și au o foarte bună eficiență energetică (92%).

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură oferit de Prana România este montat rapid, fără mizerie și fără să implice lucrări ulterioare de reparații. Aceste sisteme implică doar executarea găurilor de prindere cu un diametru corespunzător pentru fiecare model. Ulterior, unitatea se aplică folosind un material de etanșare (spumă poliuretanică) și singura parte care se vede din aceste sisteme este doar grila specială pentru ventilarea aerului.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply