(P) Ordiheea – cum se îngrijește și ce modele putem achiziționa

0

Pe site-ul LEROY MERLIN am gasit o secțiune dedicată care cuprinde o serie de articole cu detalii și ponturi pentru teme dintre cele mai diverse.

ordihee

De exemplu, pentru orhidee există niște pași esențiali de îngrijire, pentru că această plantă are nevoie de atenție deosebită:

  • Are nevoie de lumină abundentă, dar filtrată. Orhideea nu trebuie amplasată în lumina directă a soarelui.
  • Orhideea preferă o temperatură cuprinsă între 17 și 22 grade Celsius și iubește spațiile aerisite.
  • Orhideea se udă la un interval de 7-9 zile, cu apă la temperatura camerei. Evitați udarea excesivă deoarece aceasta le poate fi fatală.
  • O modalitate simplă de a obține niveluri de umiditate o reprezintă pietricele decorative care fomează straturi și rețin apa ca să nu ajungă la rădăcinile orhideei.

Deși poate părea o alegere simplă, ghivecele și tipurile de pământ trebuie să fie potrivite fiecărei plante! Atenție la dimensiuni și materialul ghiveciului, pentru că, de exemplu, orhideea se păstrează în ghivece transparente, iar pământul este înlocuit cu un amestec de scoarță care se găsește la raionul grădină. În cazul în care rădăcinile cresc în afara ghiveciului, este necesară înlocuirea ghiveciului cu unul mai mare, tot transparent.

Am fost și într-un magazin Leroy Merlin să vedem ce găsim la raionul grădina. Am descoperit peste 50 de tipuri de orhidee și alte plante verzi sau cu flori.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply