(P) Cum să alegi o mașină de cusut bună

0

masina de cusut

Cei care își doresc să achiziționeze o mașină de cusut trebuie să se documenteze temeinic înainte de a face o alegere, pentru a evita să cumpere un model care ulterior să îi nemulțumească.

Există câteva elemente cu ajutorul cărora se poate determina care este modelul ideal pentru fiecare în parte, dar și funcții interesante datorită cărora rezultatele obținute să fie deosebite și de calitate.

Utilitatea

În primul rând, trebuie stabilit dacă mașina urmează să fie folosită pentru uz casnic sau pentru uz industrial. În funcție de fiecare situație în parte există modele diferite, care sunt adaptate pentru a oferi celor care le utilează rezultatele dorite:

 • mașini de cusut pentru începători: sunt ideale pentru cei care abia învață tehnica cusutului și care sunt începători când vine vorba despre direcția cusăturilor și executarea procedeelor de bază;

Mașinile convenționale simple au puține funcții și opțiuni, tocmai pentru a putea fi ușor de utilizat. Acestea sunt relativ reduse din punct de vedere al dimensiunilor.

 • mașini de cusut casnice pentru o utilizare frecventă: cu ajutorul acestor dispozitive pot fi lucrate aproape toate tipurile de materiale;

Acestea au și opțiuni mai complexe decât în cazul mașinilor pentru începători, fiind mai eficiente și mai durabile. Chiar dacă sunt mai costisitoare, aceste dispozitive sunt perfecte pentru a putea fi folosite zi de zi. Demn de menționat este și faptul că mașinile casnice pot fi folosite și pentru alte scopuri decât cusut: pentru acoperire, pentru brodare, pentru matlasare, dar și pentru surfilare.

 • mașini de cusut industriale: sunt dedicate pentru atelierele în care se produc piese vestimentare într-un număr mult mai mare.

Cu ajutorul acestor dispozitive pot fi lucrate toate tipurile de țesături și se pot realiza finisajele de rigoare. Deși au un preț mai mare decât în cazul primelor două categorii, mașinile industriale presupun o investiție pe termen lung, datorită căreia se pot obține rezultate pe măsură.

Mecanismul

În funcție de mecanismul cu care sunt dotate, mașinile se împart în două categorii:

 • mașini de cusut mecanice: funcționează cu ajutorul unei pedale și a unei curele;

Acest elemente servesc la angrenarea mecanismului intern, pentru ca acul să fie pus în mișcare. Cei care achiziționează astfel de modele trebuie să aibă o capacitate foarte bună de coordonare pentru a ști cum să pedaleze în permanență și, simultan, cum să miște materialul, pentru ca acul să execute mișcările și cusăturile dorite.

 • mașini de cusut electrice: funcționează pe baza unui panou electric.

Este vorba despre mașini mai ușor de folosit, care pot funcționa fie pe bază de baterii, fie cu ajutorul unui sistem computerizat. Mașina de cusut electrică este ideală pentru uz industrial, acolo unde trebuie obținute foarte multe rezultate într-un timp relativ scurt.

Funcții

Funcțiile cu care sunt dotate mașinile sunt extrem de importante, întrucât ele au capacitatea de a transforma dispozitivele într-unele ușor de folosit și totodată versatile:

 • triploc: ajută la surfilarea cu 1 ac și 3 fire;
 • crearea de butonieră: oferă utilizatorilor posibilitatea de a coase inclusiv nasturi;
 • tipul de reglaj pentru distanța dintre ac și platforma mașinii: este un detaliu care contribuie la adaptarea activității de cusut în funcție de rezultatele dorite;
 • brațul mobil: foarte practic pentru coaserea în cerc;
 • brodare: ajută la realizarea unor cusături în relief;
 • prinderea în 7 puncte: funcție ideală pentru o matlasare ușoară;
 • înfilarea automată: ața este introdusă în ac într-un timp foarte scurt;
 • iluminarea: oferă utilizatorilor posibilitatea de a observa chiar și cele mai mici detalii.

Accesorii utile

Mașina de cusut casnică, dar și cea pentru uz industrial trebuie să vină la pachet cu o serie de accesorii practice și utile, cu ajutorul cărora munca să fie ușurată. Printre ele se numără următoarele:

 • ace universale;
 • ace speciale;
 • limitatoare magnetice (ajută la crearea unei margini uniforme);
 • piciorușe speciale (care ajută la crearea a diverse procedee)
 • bobine;
 • un manual de instrucțiuni.

De unde se pot cumpăra modele performante de mașini de cusut?

Cusut&Brodat este parte a Bro Rom – cel mai vechi furnizor de mașini Brother din România. În magazinul online pune la dispoziție numeroase produse destinate fabricilor de confecții grele sau ușoare, atelierelor de croitorie, centrelor de brodat și celor care au un astfel de hobby.

Pe cusutsibrodat.ro se găsesc atât modele de mașini de cusut casnice, cât și modele de mașini de cusut industriale, care provin de la branduri de tradiție, Brother, Bernina, Gritzner etc. Prețurile sunt accesibile, iar, pentru a facilita alegerea, compania oferă și servicii de consultanță.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply