(P) Ce trebuie să știi despre tabla fălțuită din oțel?

0

Tabla fălțuită din oțel este numită de multe persoane „Cadillac-ul acoperișurilor”. Această comparație subtilă este destul de flatantă, având în vedere că această mașină este considerată o marcă de lux, apreciată pentru performanțele sale și pentru aspectul deosebit.

tabla faltuita din otel

Învelitoarea de acoperiș din tablă fălțuită este o soluție modernă, elegantă și versatilă, ideală atât pentru locuințe, cât și pentru clădirile de birouri. De aceea, tot mai multe persoane o aleg în detrimentul altor materiale, mai costisitoare și mai puțin rezistente.

Ce este oțelul?

Oțelul este un aliaj din fier și carbon (sub 2,2%). Acesta are o rezistență excepțională și este unul dintre cele mai folosite materiale în construcții comerciale și industriale.

Majoritatea oțelului care se folosește în zilele noastre provine din material reciclat (aproape 100%).

Mare parte dintre oameni asociază acest material de construcții cu structuri arhitecturale de mari dimensiuni, cum ar fi: lifturile, podurile, coloanele sau balustradele. Poate și pentru că oțelul este puternic, rezistent și longeviv.

Acest aliaj nu putrezește, nu se descompune, nu se decolorează și nu permite dezvoltarea mucegaiului, fiind astfel o alegere bună atunci când se mizează pe durabilitate, ușurință în întreținere și eficiență.

Tabla fălțuită din oțel este rezistentă la condiții extreme

Oțelul este cunoscut pentru rezistența sa în condiții climatice severe. Cu un acoperiș din tablă fălțuită de oțel casa ta este în siguranță în orice climă pentru că acesta:

  • este rezistent la grindină: grindina nu afectează structura acoperișului de tablă fălțuită, astfel că acesta nu va fi găurit, fisurat sau crăpat;
  • este rezistent la zăpadă și gheață: una dintre cele mai mari probleme ale celor care locuiesc în emisfera nordică este zăpada însă, un acoperiș din tablă fălțuită bine montat va preveni adunarea acesteia și va împiedica formarea gheții;
  • este rezistent la vânt: tabla fălțuită montată corect nu va putea fi desprinsă de vânturi puternice;
  • este rezistent la foc: oțelul nu este un material inflamabil, așa că nu va propaga focul, iar în cazul în care locuința se află într-o zonă în care au loc frecvent incendii de pădure, scânteile duse de vânt nu vor afecta acoperișul.

Alte motive pentru care să alegi tabla fălțuită pentru acoperișuri

Acum mai bine de 2000 de ani, tabla de acoperiș a început să fie folosită pentru acoperișurile mici. Apoi, de-a lungul istoriei, metalul a început să fie considerat un material premium, rezervat doar clădirilor importante sau lăcașurilor de cult.

Foarte multe persoane se preocupă de aspectul estetic, așa că sunt impresionate de varietatea de stiluri, profile și culori vibrante în care se găsesc acoperișurile din tablă fălțuită. Alte beneficii care îi atrag pe clienți să aleagă acest tip de învelitoare sunt:

  • durabilitatea: cum am mai spus, oțelul este unul dintre cele mai durabile materiale din lume – oțelul inoxidabil poate rezista degradării și coroziunii pe o durată mai mare de 60 de ani;
  • dilatare termică mică: climatul temperat poate fi un motiv pentru degradarea termică mai rapidă a acoperișurilor, din cauza fluctuațiilor mari de temperatură – țigla fălțuită din oțel are o dilatare termică mică, astfel că aliajul nu se va contracta și expanda prea mult;
  • garanția mare: cei mai mulți producători oferă garanții extinse pentru acest tip de tablă – garanție anticoroziune și garanție pentru menținerea culorii;
  • aspect deosebit: datorită multitudinii de culori și finisaje, tabla fălțuită scoate în evidență particularitățile arhitecturale ale clădirilor.

Ce preț are tabla fălțuită din oțel?

Un sistem de învelitoare din tablă fălțuită din oțel are un preț variabil. Acesta depinde de proiectul tău, nu numai de suprafață. Finisajele, tipul de panou și grosimea tablei se iau și ele în considerarea atunci când se estimează un cost pentru învelitoarea de acoperiș.

De ce să alegi tabla fălțuită de la RoofArt?

RoofArt România are o experiență în domeniu de aproape 20 de ani și poate oferi cele mai bune soluții pentru alegerea unei învelitoare din tablă fălțuită.

Având un design unic, atractiv, cu forme și culori aflate în armonie cu celelalte detalii decorative, tabla fălțuită de la RoofArt este un produs premium ce conferă rezultate de excepție. Folosind ca materie primă oțelul nordic, compania RoofArt produce tablă fălțuită cu o rezistență sporită în timp.

Tabla fălțuită RoofArt utilizează tehnologia GreenCoat PLX BT a producătorului scandinav SSAB, fiind un produs ușor maleabil, dezvoltat pentru lucrări de tinichigerie de orice dificultate.

Pentru a afla mai multe informații despre alegerea și prețul unui acoperiș cu tablă fălțuită, accesează site-ul roofart.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply