(P) Ce decorațiuni de interior sunt frecvent întâlnite în designul scandinav

0

Decorațiunile interioare te pot ajuta să te apropii mai mult de designul scandinav, caracterizat de minimalism, simplitate și funcționalitate. Deși acesta a început să fie popular încă din anii 1950, rămâne și astăzi în tendințe, fiind ales de un număr tot mai mare de persoane din întreaga lume.

În ceea ce privește decorațiunile, acestea sunt, de asemenea, caracterizate de simplitate și eleganță. Materialele utilizate sunt naturale (in, cânepă, lemn), iar culorile sunt deschise și calde, contribuind substanțial la crearea unei atmosfere primitoare.

Ce presupune designul scandinav

Designul scandinav este caracterizat de funcționalitate și simplitate. Utilizarea de materiale naturale, cum ar fi pielea, lemnul sau cânepa, sunt caracteristice stilului nordic. În plus, un design interior scandinav este adesea influențat de natură.

Persoanele ce trăiesc în zona Peninsulei Scandinave petrec mult timp în interior, datorită vremii mai severe, iar designul locuințelor lor este afectat de modul de viață. Stilul scandinav este descris ca fiind minimalist, dar, de fapt, este o permanentă căutare a echilibrului perfect.

Decorațiunile interioare se încadrează în filosofia acestui design “less is more”, fiind centrate pe calitate, funcționalitate, linii curate și, cel mai important, pe lumină.

Care sunt decorațiunile folosite frecvent în stilul scandinav

Dintre elementele decorative prezente în casele cu design nordic se pot menționa:

  • Plantele

În designul nordic nu există niciodată prea multă verdeață. Astfel, în toate locuințele decorate în stil scandinav este prezent un număr impresionant de plante. Mai mici sau mai mari, ele contribuie la crearea echilibrului și aduc prospețime în încăperi. Obligatoriu, vin însoțite de ghivece superbe, create din ceramică sau acoperite cu textile din in sau cânepă, de o simplitate ieșită din comun. De regulă, ghivecele sunt în nuanțe mai puternice, de contrast, deoarece mobilierul și restul elementelor sunt în culori mai pale.

  • Vasele ceramice

Toate obiectele decorative în stil nordic sunt de o simplitate ieșită din comun. Vasele ceramice, nelipsite de pe măsuțele de cafea ale scandinavilor, sunt și ele extrem de fine, cu un design minimalist și elegant. Acestea au, de obicei, culori neutre, putând aduce un plus de farmec oricărui living.

  • Pernele

Confortul este o altă trăsătură a acestui stil de design. În casele decorate în stil scandinav nu lipsesc pernele, de dimensiuni diverse. Acestea au de obicei imprimeuri grafice sau îndrăznețe, materialele utilizate fiind 100% naturale. O altă tendință a nordicilor este de a alege perne supradimensionate în nuanțe șterse, cu care îmbogățesc confortul canapelelor.

  • Lămpile și lumânările

Cele mai multe case scandinave se bucură de lumina zilei doar șapte ore pe zi. Astfel, modul în care este utilizat iluminatul este foarte important într-un design de interior scandinav. Designerii recomandă folosirea unui iluminat modern, cu un aspect industrial, cum ar fi lămpile de perete metalice sau lămpile cu pandantiv. Lumânările și candelele pot fi, de asemenea, alegeri potrivite, aducând căldură și romantism în încăperi.

  • Tablouri moderne

Deoarece designul scandinav este o rudă apropiată a designului modern, arta modernă este inclusă în categoria decorațiunilor interioare. Fotografiile alb-negru, desenele cu cerneală și lucrările în cărbune pot fi înrămate și vor aduce un plus de farmec în încăperi. Piesele monocromatice se disting într-adevăr într-un spațiu scandinav.

  • Obiecte decorative din cupru

Într-o cameră în care nuanțele sunt neutre, strălucirea blândă a unui obiect din cupru poate să atragă toate privirile admirative și poate contribui la crearea echilibrului vizual. Cuprul este întâlnit atât în designul corpurilor de iluminat, cât și în decorațiuni, dovedindu-se în timp extrem de rezistent și parcă tot mai frumos.

  • Rafturi

Desigur, rafturile nu sunt chiar produse decorative, având mai mult rol practic, de organizare a anumitor obiecte. În designul scandinav însă acestea îmbracă diverse forme. Rafturile mari sunt prezente acolo unde este nevoie de o organizare mai bună, iar cele mici, decorative, acolo unde este nevoie de o pată de culoare sau de un mod simplu de a evidenția o vază sau o fotografie.

Decorațiunile interioare ce aparțin de stilul scandinav pot fi considerate fără vârstă. Sunt frumoase, funcționale și fac pe oricine să și le dorească în casă.

NoRDA – decorațiuni interioare ce aduc atmosfera nordică la tine acasă

NoRDA este singurul magazin de mobilă și decorațiuni interioare în stil scandinav din nord-vestul României. Acesta pune la dispoziția clienților o gamă variată de produse, de la piese de mobilier de o eleganță desăvârșită, la textile, corpuri de iluminat și decorațiuni care contribuie la crearea unei atmosfere calde și relaxante într-o locuință.

Pe site-ul companiei se găsesc vaze, oglinzi, ghivece, soluții de depozitare, cuiere și mânere, rame foto, tablouri, accesorii de birou, suporturi de lumânări, ceasuri și alte produse create din materiale de înaltă calitate, la prețuri corecte.

Simple by design!

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply