(P) Caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când cumperi boxe profesionale pasive

0

Sonorizarea este extrem de importantă pentru crearea unei atmosfere prietenoase și plăcute, mai ales în pub-uri și cafenele, acolo unde toată lumea merge pentru a se relaxa.

boxe profesionale pasive

Muzica este un element cheie, care poate influența decizia tinerilor de a intra într-un local, motiv pentru care proprietarii unor astfel de afaceri trebuie să aibă grijă să achiziționeze boxe profesionale pasive de calitate. În consecința acestei decizii, clienții vor beneficia de sunet de calitate și o atmosferă pe placul lor.

Pentru alegerea celor mai bune dispozitive, SoundStil recomandă să se ia în considerare câteva elemente foarte importante:

Puterea boxelor pasive

Foarte mulți caută să achiziționeze boxe pasive cu o putere cât mai mare, întrucât consideră că aceasta este cea mai importantă caracteristică a dispozitivelor.

Este adevărat că puterea contează foarte mult pentru a obține un sunet de calitate, însă boxele trebuie să fie sincronizate foarte bine cu puterea amplificatorului pentru a obține rezultatele dorite. Practic, amplificatorul trebuie să aibă o putere care nu fie depășită de cea a difuzoarelor. În caz contrar, sunetul va fi distorsionat și va lipsi claritatea.

Interfața boxelor pasive

La o boxă pasivă, interfața este extrem de importantă, întrucât poate determina modul în care se conectează la componentele achiziționate. Există conectori speciali doar pentru boxele pasive, care ajută la transmiterea puterii de la amplificator și până la difuzoare.

Incintele pentru boxe pasive

Incintele sunt cutiile în care sunt puse difuzoarele. Acestea pot fi realizate fie din lemn rezistent, fie din plastic. Deși există persoane care consideră că numai incintele din lemn pot oferi un sunet plin, reducând în mod considerabil vibrațiile, pe piață există și incinte din plastic excelente, care pot fi folosite în pub-uri și cafenele.

Foarte important este ca modelul ales să se potrivească mediului în care urmează să fie folosite boxele. În ceea ce privește culoarea, negrul este ideal pentru orice tip de spațiu, indiferent cum este acesta decorat.

Amplificarea

Spre deosebire de boxele active, cele pasive trebuie neapărat conectate la un procesor de sunet extern și, în același timp, trebuie să aibă o conexiune la amplificator.

Se recomandă ca aceste modele să fie amplasate în locuri de unde nu trebuie mutate sau rearanjate, întrucât fac parte dintr-un sistem staționar. Avantajul celor care optează pentru astfel de boxe este că pot plăti un preț moderat la momentul achiziției.

Impedanța și răspunsul în frecvență

Un alt detaliu ce trebuie luat în considerare pentru alegerea celor mai bune boxe pasive este cel referitor la impedanță și răspunsul în frecvență. Este vorba despre doi indici foarte importanți pentru profesioniști, mai ales că modelele pasive trebuie conectate la un sistem cumpărat separat.

Ideal este ca impedanța boxelor să fie mai mare decât cea a amplificatorului, pentru a se evita ca în momentul conectării să aibă loc un scurtcircuit.

Brandul boxelor pasive

Brandul poate fi considerat și el un element important pentru alegerea unor boxe de calitate. Există oameni care sunt deja fideli unei anumite mărci, datorită faptului că folosesc de multă vreme produse create sub umbrela unui anumit nume.

Pe de altă parte, piața este într-o continuă schimbare, iar producători mici, dar cu produse de calitate, își fac loc pe rafturile din magazine, dar și pe paginile online, propunând oferte de nerefuzat.

Ținând cont de toate caracteristicile anterior exprimate, oricine poate cumpăra boxe pasive de calitate pentru a crea o atmosferă prietenoasă și călduroasă în cafenele și pub-uri. Este vorba despre o investiție pe termen lung, care va cântări mult când vine vorba despre alegerea locului în care tinerii își doresc să-și petreacă timpul cu prietenii.

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply