(P) Amenajarea unei grădini de vis

0

O grădină de vis nu presupune un coșmar în ceea ce privește planificarea, realizarea și întreținerea, atâta timp cât apelați la meșteri care să vă îndrume și să pună în aplicare ideile.

Echipa Bogardens are experiență în realizarea unor proiecte frumoase, atât amenajare grădini cât și peisagistică pentru instituții și centre comerciale. Suntem implicați de la început până la final, și avem resurse care asigură un proces lin.

Bogardens beneficiază de o pepinieră de aproximativ 2 hectare care poate furniza o gamă generoasă de plante și flori. Meșterii noștri realizează de asemenea lucrări cu piatră naturală, precum pavaje și placări.

Întregul proiect începe cu o vizită și măsurarea terenului de amenajat, cu estimarea costurilor în urma discuțiilor și cu stabilirea obiectivelor. Criteriile care se vor lua în considerare vor fi tipul de gazon: însămânțat sau rulouri, tipul de sistem de irigații: automat sau manual, și alte detalii de amenajarea grădinii (plante ornamentale, arbori, alei din piatră naturală, etc).

Lucrările inițiale constau în pregătirea terenului: curățare, săpare și frezare mecanizată, egalizarea și uniformizarea solului. În această etapă se va monta și infrastructura pentru sistemul de irigații. Datorită posibilității de a direcționa apa acolo unde este necesară și, în cazul sistemelor automate, de a programa udarea grădinii, sistemele de irigații sunt o variantă excelentă pentru cei care își doresc un gazon frumos fără eforturi prea mari.

Urmează montarea gazonului, care este foarte ușoară și rapidă cand este folosit gazon rulou. Rulourile se descarcă mecanizat, pentru a face ca procesul să se desfășoare cât mai rapid. După montarea pe poziții, gazonul se va tăvălugi , pentru a îmbunătăți aderența la sol și fixarea rădăcinilor. După 5 zile, gazonul este fixat și se poate tunde în aproximativ 10 zile.

Gazonul însămânțat are avantajul unei varietăți mult mai mari de soiuri pentru amenajarea unei grădini creative. Timpul de execuție pentru montajul de gazon rulouri este mult mai scurt, și acesta poate fi utilizat la scurt timp după instalare. Echipa Bogardens vă poate prezenta avantajele și dezavantajele fiecărui tip de gazon, astfel încât să puteți face o alegere informată.

Amenajarea grădinii poate continua cu plante și flori din pepiniera proprie, care să întregească peisajul și să ofere unicitate grădinii. Bogardens se mândrește cu cele 2 hectare ce furnizează conifere (tuia, brad, ienupăr, etc), foioase (arțar japonez, mesteascăm, etc) și arbuști sau flori (magnolie, iasomie, trandafiri, etc).

Pentru detalii estetice deosebite și mai ales rezistență la intemperii și temperaturi extreme, piatra naturală este o opțiune excelentă. Poate fi utilizată pentru placare și pavare, pentru realizarea de ghivece în grădină sau pentru a acoperi o fântână ori trepte, și în nenumărate alte variante decorative. Multitudinea de culori, grosimi și texturi o fac versatilă și personalizabilă, astfel încât să se încadreze în orice peisaj, oricărui stil și unei varietăți mari de preferințe estetice.

Echipa Bogardens realizează amenajare grădini având în vedere un design corect și o viziune care să pună în valoare frumusețea naturală a locului. De asemenea, meșterii noștri se pot ocupa și de întreținerea gazonului și de remedierea unor eventuale probleme cauzate de boli sau dăunători. Practic, Bogardens oferă servicii complete pentru grădini de vis!

sursa foto, text: Cromatic Design

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply