Cum să decorezi ouăle de Paște pentru un aspect mai interesant

0

Facem în fiecare an ouă pentru masa de Paște și alegem întotdeuna oua colorate pentru că așa spune tradiția. Cele mai multe persoane aleg vopseaua roșie, dar și cele în alce culori au devenit foarte populare în ultimii ani. Însă de ce să nu încercăm și ceva nou? Impresionează-ți familia și musafirii anul acesta, decorând ouăle de Paște într-un mod diferit. 

În continuare, iată câteva idei pe care le poți pune și tu în aplicare. Însă, înainte de a te pune pe treabă, îți recomandăm să exersezi pe 1-2 ouă, pentru a te asigura că vor ieși bine.

oua de paste
Ouă cu dantelă

Este o idee simplă și foarte practică. Ai nevoie de o panglică de dantelă, nu foarte lată, pe care o găsești în mercerii sau în magazinele cu decorațiuni pentru casă. Îți mai trebuie puțin adeziv, din cel non-toxic pentru uzul copiilor, pe care îl găsești în librării. Tot ceea ce ai de făcut este să ungi oul cu puțin adeziv, să lipești dantela, apoi să adaugi o fundiță din rafie. Poți folosi dantelă neagră, pe oua albe sau roșii, poți folosi ouă albe sau colorate în tonuri pale și rafie colorată.

oua de paste
Ouă cu etamină

Principiul este identic cu cel de la ouăle cu dantelă, doar materialele sunt altele. Trucul ideal este să stropești ouăle cu vopsea, astfel încât să pară de prepeliță. Mai departe pui în jurul lor etamină sau sfoară de iută. Lipești cu un adeziv bun și gata!

oua de pasteOuă pictate

Probabil nu le vei putea face ca pe cele din Bucovina (celebrele ouă încondeiate), dar vei avea unele personalizalte, cu un farmec aparte. Tot ce trebuie să faci este să alegi vopsea cu apa, non-toxică, și câteva pensule bune. Mai departe ai nevoie de puțin timp și un pic de rabdare. Cele mai bune desene pe ouă sunt florile și le poți face simplu, stilizat din vârful pensulei. Nu trebuie să fii specialist în artă plastică!

Sursă foto: iStock, Thinkstock/Guliver. pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply