Oua de Paste. Cateva idei

0

Facem in fiecare an oua colorate pentru masa de Paste. Si alegem mereu oua colorate pentru ca asa spune traditia si asa pare sa fie mai usor. Ok! Hai sa facem mai departe oua de Paste vopsite in cele 3-4 culori care se gasesc in pliculetele din comert, dar hai sa incercam si altceva cu cateva oua. Nu-i nevoie ca aceste oua de Paste altfel sa fie foarte multe.

Aceste oua de Paste altfel sunt foarte decorative si este suficient daca vei prepara aceste oua de Paste in numar de 10-12, mai multe sau mai putine, dupa nevoie tale si timpul pe care il poti aloca.

oua de paste
Oua cu dantela. Este o idee simpla si foarte practica. Ai nevoie de o panglica de dantela, nu foarte lata, pe care o gasesti in mercerii sau in magazinele cu decoratiuni pentru casa. Iti mai trebuie putin adeziv, din cel non-toxic pentru uzul copiilor, pe care il gasesti in librarii. Tot ceea ce ai de facut este sa ungi cu putin adeziv, sa lipesti dantela pe oul alb sau colorat, apoi sa adaugi o fundita din rafie. Rafie colorata.

Este provocator acest mod de a decora oua de Paste iar variantele sunt numeroase. Poti folosi dantela neagra, pe oua albe sau rosii, poti folosi oua albe sau colorate in tonuri pale si rafie colorata.

oua de paste
Oua cu etamina. Principiul este identic cu cel de la oua cu dantela, doar materialele sunt altele. Trucul ideal este sa stropesti ouale d epase cu vopsea astfel incat sa pare oua de prepelita. Mai departe pui in jurul lor etamina sau sfoara de iuta, ori iuta tesuta si decupata in fasii. Lipesti cu un adeziv bun si gata. Nu te speria daca realizarea acestor oua este mai complicata.

Nu este nevoie sa le faci pe toate asa. Intr-un cos cu oua colorate cateva oua de Paste decorate altfel pot schimba totul fara sa pierzi din nota traditionala.

oua de paste

Oua pictate. Nu le vei putea face ca cele din Bucovina (celebrele oua incondeiate), dar vei avea oua de Paste personale cu un farmec apare. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa alegi vopselui cu apa, non-toxice si cateva pensule bune. Mai departe ai nevoie de putin timp si un pic de rabdare. Cele mai bune desene pe oua sunt florile si le poti face simplu stilizat din varful pensulei. Nu trebuie sa fii specialist in arta plastica pentru asta. Curata bine pensulele inainte de a schimba culoarea si lasa vopseaua sa se usuce bine inainte culoarea deja folosita. Nu te complica cu modelele si alege culori vii si tari si oua albe! E simplu!

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply