Om de zăpadă

0
Omul de zăpadă a fost cusut manual
Arhiva personală
Iulia Sălăjan, loc. Baia Mare, jud. Maramureș
Dragii mei,
Bine v-am regasit în 2017. Vă doresc sănătate și multe apariții ale revistei! Un an nou bun cu sănătate și spor! Vă prezint ce am făcut de sărbători cu ajutorul bunicii. Am găsit prin casă o bucată de blană sintetică albă și m-am gândit că ar ieși din ea un drăguț om de zăpadă.
Am croit mai întâi capul, apoi corpul, după care am cusut pe margine manual, pentru că materialul era foarte gros
și mă temeam să nu stric mașina de cusut. Am cusut împrejurul capului, apoi am pus în interior vată bevatex, am cusut corpul, iar la bază, la terminația lui, am pus o bucată rotundă de material care să asigure stabilitatea jucăriei. Înainte să termin cusătura pe lateral, am lăsat o mică bucată necusută, pe unde să introduc vata. După aceea am
cusut capul moșului de corp, apoi am cusut locul pe lateral unde am băgat vata. Am fixat pe cap ochii și nasul. Apoi i-am prins în față 4 nasturi negri. Pe cap i-am pus un fes roșu cu alb, iar la gât, un fular pe care am aplicat 2 gablonțuri. A ieșit un moș frumos pe care l-am vândut la o grădiniță cu 10 lei. Materialul a fost 5 lei și munca mea am socotit-o 5 lei, pentru că îmi place să lucrez câte ceva.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply