Obiecte-icon relansate

0

Obiecte-icon relansate. Orice designer aspirant le cunoaște, iar mult timp au reprezentat un etalon de prim rang. Piese cu design de  excepție, devenite legendare, care nu mai au nevoie de nicio prezentare, ies din nou la rampă în reeditări de dată recentă.

Citește și Obiecte din sticla cu design de top.

1.LEGENDA MERGE MAI DEPARTE. A devenit foarte rapid un simbol al designului interior, în fabricație neîntreruptă încă de la conceperea sa de către Charles și Ray Eames în 1950, pentru Vitra. Eames Chair a fost foarte puțin remodelat în ultimii ani, iar în 2015 a fost adăugată o serie cu un șezut mai înalt și o gamă de culori extinsă.

Obiecte-icon
Eames Chair – design Charles și Ray Eames. Foto: Vitra

2.MEREU LA MODĂ. Lampa suspendată TW003 a fost concepută de Tapio Wirkkala în 1959, iar un an mai târziu a obținut marele premiu de design la Milano. Este o mostră a talentului său, exprimat cu succes în designul industrial, și a reprezentat un mare câștig comercial. Artek a relansat produsul TW003 în 2013, cu stilizări de finețe și cu aportul tehnologiilor LED.

Obiecte-icon
Lampa suspendată TW003 – design Tapio Wirkkala. Foto: Artek

Citește și Obiecte cu design de top, in prag de sarbatori.
3.MINIMALISM APRECIAT. Cassina a relansat în 2015 masa 840 Stadera, concepută în 1954 de arhitectul Franco Albini. Foarte stabilă, în ciuda aparențelor, grație echilibrului dintre cele două părți ale blatului, masa a fost recreată cu materiale naturale și compozite de ultimă generație.

Obiecte-icon
Masa 840 Stadera – design Franco Albini. Foto: Cassina

4.DE COLECȚIE. Brandul italian Nemo a promovat recent o serie de reeditări de corpuri de iluminat ce poartă semnătura unor „clasici”. Printre acestea se numără și Escargot, un corp de iluminat de podea, sculptural, ieșit din tipare, realizat cu multe decenii în urmă de arhitectul Le Corbusier.

Obiecte-icon
Corpul de iluminat Escargot – design Le Corbusier. Foto: Nemo

5.ATEMPORAL. După un deceniu tumultuos, anii ‘50 au reprezentat o renaștere în multe domenii. Ceasul Desk Clock, realizat de George Nelson, exprimă bine spiritul acelor vremuri, când se încerca recuperarea timpului pierdut. Este inclus, într-o formă foarte apropiată de cea originală, alături de alte reeditări, în colecția Vitra Design Museum.

Obiecte-icon
Ceasul Desk Clock, creat de George Nelson. Foto: Vitra

6.LOOK DINAMIC. Pierre Paulin a creat fotoliul Le Chat în 1967. Este un obiect cu un design organic, cu arcuiri variate și dispersate, ce par să se reunească într-un punct comun. Pare un obiect dinamic, iar conturul lui este special „croit“ pe forma corpului uman și invită irezistibil la relaxare. Brandul Artifort a relansat fotoliul în 2007, cu foarte mici modificări.

Obiecte-icon
Fotoliul 
Le Chat – design Pierre Paulin. Foto: Artifort

Citește și Design contemporan, cu tușe festive.
Toate sunt obiecte-icon remarcabile, care strălucesc din nou, la multe decenii de la lansare!

 

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2016.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply