O idee de primăvară, ieftină și rapidă. Cum construiești o verandă

0

Dacă vrei să construiești o verandă, avem o veste bună: o astfel de lucrare este ieftină și foarte rapidă.

În timp ce unele verande reprezintă doar un spațiu acoperit aflat în fața sau în spatele casei, altele par mai degrabă o cameră de oaspeți din care lipsesc doar trei din patru pereți.

Persoanele care își doresc un spațiu de relaxare lângă casă, unde să fie ferite de lumina soarelui, însă unde să se bucure de aerul de afară, pot să-și construiască singure o verandă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze:

Alegerea locației

Verandele sunt minunate, atât timp cât nu dau naștere unor probleme în restul casei. Cea mai mare problemă cu care se confruntă proprietarii unei verande este legată de lumina naturală. O verandă reduce în mod semnificativ pătrunderea luminii în încăperile aflate pe acea parte a casei pe care a fost construită. Dacă este construită în spatele casei, ar putea afecta luminozitatea din bucătărie, în timp ce, dacă este construită în partea din față a casei, ar putea împiedica pătrunderea luminii în living.

Există, însă, o soluție la care apelează tot mai mulți proprietari de case care își construiesc o verandă. Aceștia aleg un astfel de material pentru acoperișuri, care lasă lumina să pătrundă în voie, însă ferește persoanele care se relaxează pe verandă de picăturile de ploaie. Aceasta este soluția perfectă care permite construirea unei verande, fără ca luminozitatea din casă să fie afectată.

Cum construiesti veranda

Verandele pot fi construite în multe feluri, însă este indicat pentru proprietari să lase arhitectura casei să le ghideze stilul. Dacă locuința aduce aminte de o anumită perioadă istorică, un studiu arhitectural privind perioada respectivă este de preferat pentru a afla cum erau construite verandele în acei ani.

Fundația

Unele verande sunt construite pe plăci dure, așezate, la rândul lor, pe pietriș compactat. Podeaua poate fi de piatră, de cărămidă sau de țiglă. Alte verande sunt din lemn și susținute de stâlpi și grinzi din același material, în timp ce podelele sunt construite din scânduri șlefuite. Indiferent ce tip de verandă alege un proprietar să construiască, aceasta trebuie să fie înclinată către curte, pentru a lăsa apa de ploaie să se scurgă spre exterior și pentru a evita acumulările de umezeală lângă peretele casei.

Scările

Scările verandei pot fi construite din blocuri de piatră sau de beton, dar și din cărămidă, în timp ce altele pot fi foarte simple, din lemn.

Scari interioare de top

Plinta

Spațiul din jurul verandei ar trebui protejat cu o plintă solidă, pentru a împiedica animalele și insectele să sape și să afecteze structura de rezistență și umiditatea de la temelie. Singurul spațiu unde plinta trebuie să lipsească este în dreptul ușii dinspre exterior a verandei.

Balustradele

Balustradele trebuie proiectate în așa fel încât să se potrivească cu stilul casei. Spre exemplu, nu trebuie utilizate balustrade turnate pentru o verandă a unei case din anii ’60. Dacă temelia casei este înaltă și placată cu piatră, și „pereții” verandei ar putea avea o porțiune joasă, solidă, placată cu același tip de material.

Coloanele

Coloanele oferă un aspect plăcut oricărei verande, dacă sunt alese și construite cu grijă. Niște coloane prea subțiri pot crea impresia unei verande șubrede, care stă să cadă în orice moment sau la prima furtună. Dacă, însă, coloanele sunt prea groase, veranda capătă un aspect prea pretențios sau unul de fortăreață în aer liber. Coloanele nu trebuie să se înfigă direct în pământ, pentru a evita putrezirea lor, mai ales dacă sunt construite din lemn.

Acoperișul

Acoperișul verandei trebuie să fie înclinat spre exterior, pentru a nu permite apei de ploaie să se adune în zona în care se îmbină cu acoperișul sau peretele casei. Dacă proprietarul nu dorește să afecteze luminozitatea din interiorul casei atunci când construiește acoperișul, materialele pomenite în paragraful „Alegerea locației” sunt cea mai bună și mai modernă soluție.

Cum ne izolăm acoperișul casei? – Ieftin, eficient și avantajos

(P) Articol realizat împreună cu Arabesque.ro
Foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply