Cum ne izolăm acoperișul casei? – Ieftin, eficient și avantajos

0

Dacă îți dorești să locuiești la casă, să cumperi sau să-ți construiești o astfel de locuință trebuie să fii atent și la calitatea acoperișului acesteia. Este important ca acoperișul să fie bine realizat din punct de vedere a lucrarilor de izolatii executate in mod corespunzător pentru a putea fi menținut în stare foarte bună o perioadă îndelungată de timp. Aerul cald se ridică, iar dacă acoperișul casei nu este bine izolat se va pierde din căldura acumulată în casă și există riscul ca apa să se infiltreze în structura imobilului.

Care sunt principalele probleme care pot să apară la acoperișul casei?

  • Este posibil să fie realizat din materiale de proastă calitate care să nu dureze în timp.
  • Poate fi un acoperiș vechi, deteriorat, dacă este cazul unei case vechi, cumpărate. Printr-un astfel de acoperiș este posibil să pătrundă apa și umezeala mai ales în perioada sezonului când vremea este ploioasă.
  • La unele case izolarea termică a acoperișului poate să lipsească sau să fie realizată din materiale de calitate îndoielnică.

Foarte important este ca materialele folosite pentru construcția acoperișului să fie de calitate, serviciile de construcție să fie optime, sigure, pentru a nu necesita reparații ulterioare, iar izolarea termică să fie foarte bine realizată. Multe din aceste lucrări sunt oferite și de firmele de hidroizolații care sunt responsabile de calitatea serviciilor lor.

De ce este important să ne izolăm termic acoperișul casei?

  • Izolarea are avantajul de a preveni supraîncălzirea în sezonul cald a podului casei sau a mansardei (în cazul în care aceasta există), dar și de a stopa pierderea de căldură în lunile de iarnă.
  • Se evită formarea condensului, care poate să apară din cauza vaporilor din încăpere.
  • Se previne infiltrarea apei în casă, apariția mucegaiului și prezența umidității nedorite.
  • O astfel de izolare a acoperișului ajută la scăderea cheltuielilor de încălzire cu cel puțin 20%. În acest fel se face un pic de economie la bani, factura de încălzire va fi mai mică.
  • Izolarea termică asigură menținerea unui confort termic în locuință sau în casă.
  • Investiția pentru izolarea acoperișului casei presupune niște cheltuieli care se vor amortiza cu trecerea anilor.

De ce este recomandată izolarea acoperișului cu membrana bituminoasă sau PVC?

Sunt materiale care oferă o bună izolare a acoperișului casei. Specialiștii consideră acest membranele ca fiind o alegere foarte bună pentru izolarea casei comparativ cu alte materiale care se folosesc pentru realizarea izolației termice a unei case din cărămidă sau din lemn, datorită eficienței sporite de care au dat dovadă aceste materiale.

Membrana bituminoasă se poate folosi pentru mai multe tipuri de construcții – case din cărămidă, blocuri, acoperișuri din lemn, suporturi din Gips-carton, pereți din BCA, din lemn sau din cărămidă. Poate izola termic acoperișul, dar și pereții casei.

Totodată, dacă doriți să utilizați spațiul de sub acoperiș, este absolut necesar să optați pentru o izolație bazată pe membrană, care se bucură de proprietăți de rezistență și impermeabilitate foarte bune. Membrana bituminoasă poate fi folosită atât pentru construcțiile caselor noi, cât și pentru renovarea caselor vechi – având o aderență bună la substrat – oferind o izolare termică eficientă, calitativă și fiabilă.

Așadar, alege să izolezi casa prin intermediul membranelor bituminoase sau PVC pentru acestea sunt materiale eficiente pe termen lung! Sfaturile unui specialist sau proiectant te pot ajuta cu alegerea materialului pentru izolarea acoperișului casei.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply