O casa Zen. Principiile si regulile

0

o casa Zen (1)Ce inseamna o casa Zen? Inseamna liniste, calm, caldura si armonie. Este usor sa ai o casa Zen. Culmea este ca nu sunt necesare investitii, secretul stand in organizare, simplitate si cat mai multe elemente care au legatura cu natura.

Principiile care fac o casa oarecare, o casa Zen

Alege culorile pamantului.Zen nu inseamna sa traiesti intr-o manastire. Inseamna sa sarbatoresti fiecare moment al vietii tale“, spune un dicton care da esenta acestei filozofii de viata. Culorile pamantului asta inseamna – armonie.

Culorile pamantului sunt toate nuantele de maro si verde. Adauga galben si auriu. Cele mai linistitoare tonuri pentru pereti sunt verdele deschis, turcoaz deschis, culorile nisipului si bejurile, dar si o paleta neutra de culori derivate de la pamant. Adauga accente de lemn negru sau maro inchis si foloseste contraste.

o casa Zen (2)Citeste si: Culori relaxante in casa

Alege materiale naturale. Materialele naturale sunt cele care vin direct din natura. Acestea sunt: lemn, in, bumbac, lana.

Cat mai putina mobila. Avem obiceiul sa adunam mobile si obiecte, deseori inutile. O casa Zen este o casa aerisita, cu mobila putina care sa fie perfect utila, cu sertare si dulapuri ordonate, dar niciodata inghesuite.

Intr-un loc inghesuit nu exista miscare, iar acolo unde nu exista miscare nu exista viata“.

Citeste si: Fotoliul perfect, fotoliul preferat. 5 idei simple

Simplitatea si lumina. Decorul simplu, armonia intre obiecte este secretul care face o casa sa fie o casa Zen. Intr-o casa Zen ai nevoie de stralucire, dar stralucirea nu inseamna lumina puternica,  orbitoare. Unul dintre lucrurile cele mai importante este sa existe lumina acolo unde ai nevoie de ea.

Lumina difuza este la fel de potrivita, dar si veiozele cu lumina care proiecteaza umbre pe pereti.

o casa Zen (1)Citeste si: Casa neingrijita duce la depresie

Plante. Adu cat mai multe plante in casa, dar nu-ti transforma casa intr-o sera. Bambusul este esential intr-o casa Zen. Ideale sunt si plantele cu frunze rotunde si placute la atingere. Elementele de apa sunt la fel de importante pentru camin, iar un acvariu este ideal.

Principiul de baza este sa combini toate elementele: apa, aerul, pamantul si metalul, dar sa le pui in valoare prin foc, care pentru o casa Zen este reprezentat de lumina.

Pastreaza curatenia si tine aerul proaspat cu arome naturale. In felul acesta vei definitiva o casa Zen.

Sursa: homedesignlover.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply