Casa neingrijita duce la depresie

0

In mod cert casa neingrijita duce la depresie. Nu o spunem noi ci o spun specialistii care au facut studii serioase pentru a identifica cauzele ascunse care pot duce la depresie. Concluziile au dovedit ca dupa esecurile in dragoste si drame personale, nemultumirile legate de locul de munca si stresul financiar, urmatoarea cauza principala care duce la depresie este o casa naingrijita.

duce la depresie (3)

O casa neingrijita, murdara si cu tot felul de probleme de functionalitate sau estetice duce la instalarea unei stari de depresie moderate, dar foarte persistente, care iti strica cheful de viata, provoaca insomnii si tulburari ale apetitului si care, in final, duce la instalarea unor forme foarte serioase de depresie. Explicatia este logica, atat vreme cat casa este locul unde trebuie sa te simti bine si unde trebuie sa gasesti oaza de confort si liniste care sa te ajute sa te incarci pozitiv dupa orele de munca.

Daca o casa neingrijita duce la depresie, partea frumoasa din poveste este ca a avea grija de casa ta este una dintre cele mai simple si mai placute cai care te pot mobiliza si iti pot creste tonusul psihic.duce la depresie (1)

Citeste si: Curatenia de toamna. Adaptarea casei pentru noul sezon

Iata cateva sfaturi simple care sa te fereasca de situatia in care casa ta de duce la depresie

1.Nu lasa dezordine. Sau si mai bine fa ordine in 15 minute. Dezordinea reprezinta unul dintre factorii care dau o stare de disconfort sufletesc. Si nu este vorba neaparat de cat de curata este casa, desi curatenia da si ea o stare de bine, ci in special de ce percepi lucrurile la prima vedere, cand intri intr-o camera. In plus invata sa elimini din casa lucrurile pe care nu le mai folosesti, care nu fac decat sa incarce vizual si sa oboseasca.

Citeste si: Regulile Feng Shui in camera de zi

2. Fa mici imbunatatiri. Atunci cand schimbi des cate ceva, lucruri mici si nu neaparat costisitoare, ai parte de satisfactie si un tonus ridicat, care te ajuta sa lupti cu starile depresive. Nu sunt necesare schimbari radicale. De  multe ori a schimba locul unui obiect din casa ori un simplu buchet d eflori poate sa schimbe complet aerul unei camere.

3. Cat mai multa lumina. Camerele putin luminate sau chiar obscure afecteaza starea de spirit. Lumina stimuleaza o serie de hormoni si reactii chimice care influenteaza organismul nostru in multe feluri. Ridica jaluzelele complet, astfel incat camera sa fie inundata de lumina, si vei vedea cum starea de spirit se imbunatateste cat ai clipi.

4. Pune la vedere lucruri care iti plac. Acesta este unul din trucurile cele mai simple care fac dintr-un loc unul placut.  Orice lucru care iti place si iti face bine atunci cand il vezi. Poate fi vorba de fotografii, obiecte incarcate afectiv sau care te fac sa rememorezi amintiri despre locuri prin care ai calatorit. In replica ca sa nu ai o casa neingrijita care duce la depresia si sa nu ai motive care sa te incarce negativ elimina obiectele care te irita si, daca se poate, scoate-le din casa sau macar nu le lasa la vedere.

Sursa: care2.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply