O casa plina cu carti

0

 

O casa plina cu carti

Văd tot mai mulţi oameni care citesc şi tot mai puţine case pline de cărţi. Da, ştiu, o să vă gândiţi probabil că tehnologia, noile medii etc. Cred, totuşi, că şi aşa, cărţile, măcar titlurile preferate, nu ar trebui să lipsească dintr-o casă contemporană.

Citeste si: 20 de idei fabuloase pentru camera de zi

O casă fără cărți cu foi de hârtie, moștenite de la bunici sau primite cadou la aniversări este o casă goală. Am observat asta de multe ori în casele pe care le-am vizitat de-a lungul timpului pentru ședințele foto ale revistei.

Știu că tehnologia tinde să înlocuiască aproape orice (până și prietenii sunt virtuali în zilele noastre, nu?), dar cred că în ceea ce privește cărțile ar trebui să găsim un echilibru între cele pe care preferăm să le avem fizic în bibliotecă sau pe rafturi și cele în format electronic, care ocupă doar câțiva biți într-un calculator sau Kindle.

Citeste si: Idee indrazneata: living cu leagan

Prima regulă: achiziționează o bibliotecă încăpătoare, cu multe rafturi și spații pentru depozitare. A doua regulă: umple-o cu titlurile preferate, cărți sau reviste, dar și cu câteva bibelouri clasice (deși mult disprețuite imediat după ’90, în prezent sunt foarte la modă, aducând acel aer nostalgic și ironic în același timp) sau mici obiecte decorative (vaze, rame).

Citeste si: Cinci sfaturi pentru un living perfect

O casa plina cu carti. Dacă spațiul sau bugetul nu îți permite varianta cu biblioteca, apelează la rafturi, în unele situații mult mai avantajoase. Le poți configura și monta în spațiile înguste din living sau birou, iar pentru un plus de dinamism poți alege modele și culori complet diferite. Alege materialele de calitate, chiar dacă presupun un preț mai ridicat și culori deschise. Acestea din urmă joacă un rol esențial când vine vorba de atmosfera casei, așa că alege-le pe cele potrivite firii tale!

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply