Cinci sfaturi pentru un living perfect

0

Cine nu vrea un living perfect? Diferența între o camară de zi oarecare și un living armonios și funcțional sta în cateva detalii. Pentru a-ti fi mai usor sa amenajezi un living perfect am alcătuit o listăc u cele mai bune trucuri.

living perfect

Folosește culorile şi stilul de amenajare care îți place. Este vorba despre camera TA de zi, așa că trebuie amenajată pe gustul tău. Dacîă preferi stilul minimalist, adoptă-l, dacă preferi o amenajare romantică, atunci către acest stil trebuie să te orientezi. dacă preferi culori tari, mergi pe roșu, portocaliu sau verde, iar dacă preferi culori calde și pastelate, atunci alege cromatica pentru livingul perfect din această categorie de culori și nuanțe. Ideea este că o cameră de zi perfectă trebuie să fie pe gustul tău și în raport cu sitilul tău.

Bazează-te pe lumină. Lumina într-o cameră aduce căldură și marește spațiul. În plus lumina poate face orice încăpere frumoasă și prietenoasă. Lumina este adusă de culorile deschise, de piesele de mobilier în culori deschise sau de podele luminoase. Lăcuiește dușumelel, foloseste materiale lucioase, renunță la perdele, dar lasă draperiile pentru a da personalitate ferestrelor, dar folosește materiale fine, vaporoase și suple.

living perfect

Colorează. Albul este o bună alegere pentru camera de zi, dar livingul perfect nu este niciodată alb. Cele mai frumose camere d efamilie sunt cele colorate în nuanțe pastelate, în culori calde, pentru că prin culoare dai viață locului. Alege tonuri calde şi luminoase de bej, crem, roz sau galben pal, nuanţe deschise de auriu sau nisipiu, tonuri cuminţi de gri perlat pe care să-l înveselești cu tonuri de accent intense.

Alege piese de mobilier compacte suple, în linii drepte. Dacă vrei un living perfect, alegerea mobilierului trebuie făcută cu multă grijă. Cea mai bună alegere o reprezintă piesele de mobilier cu linii drepte, simple, cu forme regulate. Adaugă o canapea elegantă și decorul din living o să fie perfect! Evită piesele cu linii curbe, pe cele voluminoase şi pe cele cu prea multe elemente decorative, dar şi pe cele de forme neobişnuite care vor consuma vizula mult spați și vor aglomera camera.

living perfect

Dotează-ţi livingul cu spaţii de depozitare. Senzaţia de confort nu va fi niciodată transmisă de un spaţiu dezordonat şi aglomerat. Ordinea este unul dintre elementele care pot schimbă radical aspectul unei încăperi. Că să eviţi dezordinea, analizează necesarul de spaţii de depozitare al livingului, înainte de cumpărarea sau proiectarea mobilierului. O canapea cu lada de depozitare te va ajută să scapi de cuverturile pe care le foloseşti mai rar, o biblioteca cu câteva dulapuri închise sau sertare îţi va fi de folos pentru „ascunderea” mărunţişurilor care nu dau bine pe rafturile deschise, iar o măsuţă de cafea cu sertare sau cu dublu raft te va ajută să păstrezi în ordine telecomenzile, încărcătoarele pentru telefoane, revistele.

living perfect

Un bun truc este să alegi o linie unitară pentru elementele de decor, să folosește același gen de rame pentru tablouri și elemente decorative și să nu exagerezi cu elementele decorative.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply