Rustic si modern, impreuna. Trucuri de amenajare

0

Se pot combina elemente de decor rusti și modern? Pot fi puse împreună cele două stiluri, cel rustic și modern? Da! Cum? Află câteva detalii și trucuri de amenajare care pot duce la rezultate încântătoare.

 rustic și modern

A combina stilul rustic cu cel modern nu este foarte complicat. Acordă atenție culorii și detaliilor de aspect ale pereților, plafoanelor, pardoseli și unora din elementele de tâmplărie. Cele mai bune alegeri sunt culorile neutre âncepând cu alb simplu, mat și continuând cu tonurile de pâmânt, care se asortează ușor cu orice altă culoare. Decorațiunile mari (covoare, perdele, lenjerii de pat) ca și piesele de mobilă masive trebuie alese și ele în tonuri cât mai neutre, combinația de rustic și modern fiind încărcată, astfel că prin culorile plane se realizează un frumos și practic echilibru. Se poate spune că prima regulă este ca totul să fie asortat întro paletă cromatică cât mai temperată și camă, care poate merge până la excluderea accentelor de culoare. În locul unor acente de culoare în decor se pot folosi flori colorate sau detalii care să se integreze perfect decorului – veselă expusă, tablouri.

Un decor rustic și modern, combinat are un aer de vacanță, de casă la țară stare pe care o vor avea și cei care folosesc spațiul. Decorul este relaxant, calm, plăcut, dar cu tot confortul.

O altă regulă simplă pentru un decor rustic și modern, împreună este introducerea elementelor din lemn, inclusiv grinzi și stâlpi din lemn masiv. Decupajele de la nivelul plafonului, mobilierul simplu, finisajele curate, plantele decorative sunt elemente de succes pentru un decor rustic și modern.

rustic si modern

Forma și textura mobilierului sunt cele care aduc aerul modern al decorului. Robustețea pieselor de mobilă dictează alături de prezența structurii la vedere carcaterul rustic al interiorului.

Pe fondul finisajelor simple, dușumea și zugrăveală cu vopsea de nuanța albă, sunt cele mai simple șimai bune soluții  pentru atmosferă.

Aceste detalii realizează impreună un interior original, pentru că rusticul și moderul sunt o combinație simplă, practică și utilă pentru orice amenajare interioară.

Sursa foto: Thinkstock Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply