Nu ai spatiu? Recucereste-l pe cel pe care l-ai risipit

0

living-room-1085987

Ne plangem ca nu avem suficient spatiu, dar risipim cu indiferenta si nepasare ceea ce avem. Au devenit celebre cazurile in care apartamente mici, aparent o provocare pentru arhitecti si designeri, au suferit transformari spectaculoase, fara niciun compromis din punct de vedere functional si estetic. Strategia a fost simpla: recucerirea spatiului pierdut si risipit inutil si scaoaterea lui lavedere, spre folosul celor din casa.

Afla cateva din cele mai utile trucuri pentru cei care au nevoie de mai mult spatiu! Nu! Nu daramam pereti si nici nu  cautamm o casa mai mare.

bathroom-1085991_960_720

1. Culori deschise pentru tavan si pardoseala. Culorile deschise creeaza un efect vizual de marire a spatiului, datorita faptului ca acestea reflecta lumina, spre deosebire de culorile inchise, care absorb lumina si creeaza impresia de spatiu micsorat. Este prima regula de care trebuie sa tii cont atunci cand decorezi o camera de dimensiuni restranse. In plus, acestea iti vor permite sa iti pui in valoare creativitatea ulterior, culorile deschise si chiar albul reprezentand un fond ideal pentru piese de mobilier de diverse culori si texturi.

2. Depozitari ascunse si platforme multifunctionale. Un truc pentru toti cei care se confrunta cu lipsa spatiului este optarea pentru platforme mutifunctionale care ofera extra-spatiu de depozitare si sunt mascate. Astfel, vei castiga nu numai spatiu, dar locuinta ta nu va arata aglomerata. De asemenea, opteaza pentru rafturi si etajere pentru a depozita obiecte personale, fara a aglomera camerele.

3. Alege piese de mobilier cu personalitate. In general, mai putin mobilier creeaza senzatia de mai multa ordine, mai mult aer si, implicit, mai mult spatiu. In mod concret, intr-un living de dimensiuni reduse ar trebui sa investesti intr-o canapea generoasa (si confortabila) in loc de mai multe fotolii mici, pentru eliminarea senzatiei de ingramadire si crearea efectului vizual de marire a camerei.

4. Foloseste obiecte lucioase sau transparente (de sticla). Sunt foarte in voga acum si au functia suplimentara de a crea mai mult spatiu la nivel optic. De exemplu, mesele sau alte obiecte de mobilier si chiar peretii despartitori din sticla sunt in tendinte si permit trecerea luminii dintr-o zona in alta; astfel, vei obtine un design modern si aerisit pentru locuinta ta.

kitchen-1085990_960_720

5. Renunta la corpurile de iluminat masive centrate pe tavanul incaperii, care par apasatoare si capteaza mult atentia. Adopta varianta moderna de a folosi corpuri mai mici, pozitionate judicios in locurile in care ai intr-adevar nevoie. Acestea pot fi folosite simultan, pentru o iluminare globala, sau separat, pentru iluminare locala.

6. Foloseste mai multe nuante ale aceleiasi culori. Pentru pereti, piese de mobilier sau covoare, jongleaza cu mai multe nuante ale aceleiasi culori pentru obtinerea efectului de deschidere a spatiului si de coerenta la nivel vizual. Acelasi efect il poti obtine prin alegerea unor perne decorative sau accesorii in mai multe nuante ale aceleiasi culori.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply