Motive temeinice pentru care merita sa ai un dormitor alb

0

Crezi că poate să fie ceva mai plăcut decât un dormitor alb, cu piese de mobilier de nuc, pereți albi, perdele albe și dușumele închise la culoare? Cu lumină blândă, aer proaspăt, arome de flori de levănțică și sulfină. Un dormitor alb este intim, cald, proaspăt, vesel și tineresc, prietenos, spațios și personal. Sunt încă o mie de motive pentru a-ți decora dormitorul cu cât mai mult alb cu putință. Un dormitor alb este, în plus, relaxant, ușor de întreținut, ieftin de amenajat, odihnitor și spațios.

Un dormitor alb are marea calitatea de a putea fi schimbat prin adăugarea oricărei culori complementare, iar posibilitățile, din acest punct de vedere, sunt practic infinite.

Citeste si: Coltul de relaxare din dormitor

În domitoarele cu mobilier de lemn, albul este ideal, indiferent de nuanța pieselor de mobilier, iar accentele de culoare (covoare, cuverturi, perne de decor, abajururile lămpilor, draperiile sau perdelele) se pot modifica în funcție de sezon sau de dorință, fară prea mari complicații.

dormitor albPentru un dormitor alb culorile de accent pot fi în cea mai variată paletă posibilă, de la tonuri metalice la roz, de la roșu la verde, de la culori tari și mate până la variantele fluide și lucioase, iar materialele care pot adaugă pesonalitate sunt și ele variate de la mătase și catifea la dantelă și bumbac.

Citeste si: Dormitor in nuante de violet, ocru si auriu

Un dormitor alb se poate schimbă prin simpla adăugare a unei alte cuverturi sau a unui vas cu flori și poate fi clasic sau moden prin simplul joc al culorilor. Mixul de alb, negru și gri va fi întotdeauna de efect.

Citeste si: Minimalismul unui decor opulent

Un dormitor amenajat în alb poate deveni un dormitor tineresc sau fresh adăugând albastru sau verde. Este suficient să așezi plante verzi sau să decorezi cu obiecte albastre sau verzi. O lenjerie de pat cu verde într-un dormitor alb va face camera răcoroasă și proaspătă, iar o lenjerie de par satinată și roșie va face camera pasională și sexy.

Citeste si: Eleganța simplității în alb și negru

Un dormitor decorat în alb este foarte sensibil la arome așa că poți înnobila camera folosind bețișoare sau lumânări parfumate.

Marele beneficiu pe care îl aduce un dormitor alb este senzația de spațialitate și relaxare pe care nici o altă nuanță nu le transmite mai bine.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply