Motive pentru a alege un tavan negru

0

Am crescut crezând că tavanul trebuie să fie alb, sau cel puţin o variantă mai deschisă a pereţilor. Dar tavan negru? Eram sigură ca doar un adolescent rebel şi-ar putea vopsi tavanul în negru.

tavan negru

Dar acum sunt de altă părere. Negrul poate ascunde o multitudine de defecte ale tavanului, poate atrage atenţia sau poate aduce o tentă de gravitate unei camere.

Îţi prezint 10 motive pentru a alege un tavan negru.

1. Pentru a aduce continuitate designului camerei. Dacă mai ai şi alte elemente de culoare neagră în cameră, un tavan negru nu face decât să completeze look-ul camerei, fără a-l încărca însă.

2. Pentru a evidenţia. Ai un tapet interesant? Sau opera de artă pe perete? Vopseşte-ţi tavanul negru şi toate acestea vor ieşi în evidenţă.

3. Pentru a părea camera mai joasă. Încăperile înalte sunt frumoase, dar în acelaşi timp pot părea mult prea impunătoare şi uneori chiar reci. Vopseşte tavanul negru, dar păstrează marginile în culoarea pereţilor. Asta va crea efectul de încăpere joasă.

4. Pentru a părea camera mai înaltă. E o contradicţie, nu? Ei bine, nu, atâta timp cât vopseşti şi puţin din partea de sus a pereţilor tot în negru. Fără delimitare exactă este destul de greu să-ţi dai seama unde se termină peretele şi unde începe tavanul.

5. Pentru a adăuga importanţă camerei. Dacă ai o cameră simplă, fără cine ştie ce accente arhitecturale, tavanul negru aduce un plus de eleganţă şi importanţă camerei.

6. Pentru că toată camera e în alb-negru. Dacă tematica unei camere este alb-negru, ei bine nu poţi face tavanul roz. Poţi alege albul, dar dacă podeaua este neagră, este ideal să faci şi tavanul negru. În această combinaţie vor contura şi delimita încăperea.

7. Pentru a ascunde defecte. Pentru a ascunde toate tuburile de aerisire sau cablurile din subsol negrul este perfect. Dar şi pentru tavanele cu defecte din casă, negrul este singurul care poate masca denivelările.

8. Pentru că pereţii sunt negri. Dacă te încumeţi să-ţi faci pereţii negri, atunci nu ai cum decât să alegi negru şi pentru tavan. Nu-ţi fie frică că va fi o cameră prea monotonă, dar ai grijă ce fel de mobile alegi şi în ce culori vei accesoriza încăperea.

9. Pentru a defini un spaţiu. Este destul de greu să separi două încăperi atunci când este spaţiu deschis. Tavanul negru va face asta, şi astfel vei scăpa de covoare sau mobilier de separare.

10. Pentru că ai un adolescent rebel. Adolescenţii sunt dificili şi greu de controlat. Aşa că nu te speria când vei intra în camera lui şi vei observa tavanul negru. Se poartă stilul “goth”.

Lasă-ne un comentariu şi spune-ne care ar fi motivul tău pentru a-ţi face tavanul negru?

 

Sursa: www.houzz.com

Sursa foto: sanchopancho – Fotolia.com 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply