Podea laminata: ce trebuie evitat si cum o ingrijim

0

Într-o casă, o podea laminată adaugă un plus de frumuseţe şi eleganţă, dar asta doar dacă ştii cum să o întreţii.

podea laminata

 

Află care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le facem şi cum putem să le reparăm:

1. Prea multă apă. Pentru a curăţa o podea ai nevoie de apă. Problema este că, atunci când folosim prea multă apă, aceasta pătrunde prin îmbinări şi este absorbită, astfel stricandu-se materialul. Încearcă să foloseşti foarte puţină, sau poate chiar deloc. Atunci când cureţi cu regularitate este uneori suficient să foloseşti doar un mop uscat pentru a înlătura praful. Pentru zonele lipicioase, sau pete, poţi pulveriza puţină apă şi apoi să ştergi imediat cu o cârpă uscată.

2. Detergenţi nepotriviţi. Eşti tentată să alegi cel mai scump produs de curăţare doar pentru că pe ambalaj scrie că îţi va face podeaua să arate fabulous. Unele produse de curăţare pot da un aspect de îmbâcsit podelei tale, mai ales când sunt folosite prea des. Încearcă să urmezi instrucţiunile de pe sticlă, sau pur şi simplu să cureţi doar cu apă, sau cu un mop uscat.

3. Aspiratul prafului sau măturatul. Podele trebuiesc măturate sau aspirate pentru a le avea tot timpul curate. Însă, făcând această operaţiune prea des, poţi zgâria suprafeţele.

4. Mopul. În ciuda încercărilor tale de a curăţa podeaua doar cu o cârpă uscată, în cele din urmă tot va trebui să foloseşti un mop. Încearcă să alegi un mop care absoarbe apa foarte bine, sau un burete, dar care nu zgârie.

5. Mobilierul. Mutarea mobilierului prin casă poate fi foarte dăunător. Montează pe picioare material cauciucat protector şi astfel eviţi zgârieturile.

6. Udatul plantelor de interior. Dacă ai amplasat ghivecele direct pe podea ai grijă când uzi plantele. Cel mai bine ar fi să le urci pe un suport pentru a evita scurgerea surplusului de apă direct pe podea.

7. Animalele de companie. Mâncarea şi apa animaluţului tău îţi poate strica podeaua. Pune sub vasele lui un pad de cauciuc şi astfel scapi de zgârieturi şi mâncarea căzută.

8. Lumina solară. Razele soarelui ce cad zilnic în acelaşi loc pot decolora podeaua. Trage draperiile sau jaluzelele în zilele foarte însorite.

Dacă ai şi alte idei despre cum îţi poţi îngriji podeaua laminată, lasă-ne un comentariu. Suntem dornici de idei noi!

 

Sursa: housekeeping.about.com

Sursa foto: Igor Normann – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply