Mobilier exotic: mobila in stil indian

0

mobila in stil indian  (2)Mobila indiană, realizată după normele tradiționale, bogat ornamentată, cu gravuri minuțioase și inserții de fildeș și metale prețioase, schimbă în întregime orice spațiu. Mobilierul indian veritabil, realizat de artiști indieni, este foarte scump, dar la fel de căutate sunt produsele realizate în serie, care sunt proiectate întocmai după modelele clasice și care respectă atât materialul original, lemnul, cât și decorațiunile.

Există câteva reguli importante atunci când te hotărăști să decorezi o cameră sau chiar întreaga casă în stil indian. Lumina pune în valoare decorațiunile și piesele de mobilier, astfel încât cameră trebuie să fie luminoasă. Mobila în stil indian este realizată de obicei din lemn de culoare închisă, în general abanos, și are încrustate modele din fildeș, sidef sau aur, suprafețele fiind lăcuite sau lustruite.

Citeste si: Accente de decor cu mobila stil baroc

Mobilierul tradițional, ornamentat mai bogat, placat cu metale prețioase sau cu metal alb, se numește patra și era odinioară prezent doar la curțile regale. Mobilierul de Kashmir este mai accesibil, iar una din piesele specific indiene ușor de găsit este dulapul almirah, cu sau fără geam. De obicei are patru rafturi pe care se pot expune cristaluri, porțelanuri sau cărți și are nuanța naturală a lemnului folosit.

Citeste si: Amenajari interioare in stil vechi

mobila in stil indian  (1)Alte elemente specific indiene sunt măsuțele rotunde sculptate, care înfățișează diverse scene din mitologia indiană, lămpi cu suportul sculptat din lemn, statuetele, ramele pentru oglinzi.

Piesa de rezistentă a dormitorului, patul, este de obicei sculptat din lemn din esență fină, este jos și dreptunghiular, iar tăbliile sunt înfrumusețate de broderii de lemn și pietre prețioase. Cel mai adesea păturile au baldachin, realizat din țesături fine, diafane, lejere.

mobila in stil indian  (3)Cultura unei țări în care se vorbesc peste o sută de dialecte, în care se întâlnesc într-o combinație inedită cultura islamică, chineză, influențele portugheze, engleze și budismul, nu are cum să nu dețină și o tradiție a decorațiunilor interioare atât de puternică, densă și sofisticată. Miniatura și detaliile sunt prezente aproape în orice obiect de decorațiune în stil indian. Motivele florale complexe, sau chiar geometrice sunt specifice picturilor de pe veselă, de pe tapet sau chiar de pe mobilă.

Citeste si: Cum acoperi un perete gol

Un aspect foarte important de care trebuie să ții cont atunci când îți decorezi casa în stil indian este să eviți orice produs ieftin, din plastic, de prost gust, pentru a nu intra în zonă kitsch. În general, statuetele sunt realizate din piatră, lemn sau lut. Podelele sunt acoperite de covoare groase și moi sau rogojini, care se asortează perfect cu scaune din răchită. Gama cromatică folosită în decorațiunile indiene cuprinde cel mai des roșu, portocaliu, maro, violet și galben.

Citeste si:  Mobilier mobil in bucatarie

Scaunele rustice indiene sunt și ele împodobite cu sculpturi fastuoase cu scene mitologice sau cu broderii complexe. Legătura specială a indienilor cu divinitatea se regăsește incorporată în designul interior, în accesoriile decorative, în sculpturile din mobilă, deseori cu detalii fine și complicate.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Echipa Casa si Gradina.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply