Mobila din PAL, buna sau rea

0

Mobila din PAL este iubita si dispretuita in egala masura. Mobila din PAL este prezenta in toate casele si asta pentru ca acest material este cel mai folosit pentru realizarea mobilierului. Iubita sau hulita mobila din PAL are cateva avantaje certe fata de cea din lemn, dar si o suma de dezavantaje. Vobim despre toate acestea. Decizia despre eficienta pe care o are mobila din PAL, iti apartine!

mobila din PAL

Citeste si:  Mobilier mobil in bucatarie

PAL – inseamna placa aglomerata lemnoasa, fiind realizata prin presare, lipirea si aglomerarea deseurilor din lemn, de la rumegus la alte resturi. Ceea ce rezulta este o placa din lemn combinat cu alte substante care poate lua orice forma doresti. Mai mult PAL-ul poate fi acoperit cu o pelicula speciala, numita melaminat care ii confera rezistenta maxima la umezeala si temperaturi ridicate, formand ceea ce este cunoscut sub numele de PAL melaminat.

Mobila din PAL are cateva avantaje certe. Este la fel de frumoasa ca si mobila din lemn, este foarte usor de prelucrat, este ecologic deoarece, pentru realizarea sa sunt folosite de cele mai multe ori resturi care, in mod normal, nu ar mai fi de niciun folos, este mediu-durabil, este mult mai usor decat lemnul, poate fi asamblat si modelat in diferite forme, poate fi colorat si se adapteaza perfect in toate incaperile, dar este ideal in baie, bucatarie si in camera copiilor.

Citeste si: Un proiect de bricolaj pentru casa

Spre desosebire de mobila din lemn, mobila din PAL este mult mai ieftina si poate fi folosita pentru a realiza piese de mobilier de orice forma.

In ceea ce priveste dezavantajele pe care le are mobila din PAL trebuie spus ca, in ciuda faptului ca este ideala pentru baie si bucatarie si este rezistent la apa, tempraturi ridicate si umezeala, aceste calitati sunt anulate daca placa de melamina se desprinde sau daca zone ale placii de lemn din PAL sunt in contact direct cu apa.

mobila din PAL ????????????????Un alt dezavantaj pe care il are mobila din PAL este acela ca se degradeaza in timp, iar reconditionarea nu mai este posibila.

Daca mobila din lemn poate fi reconditionata de mai multe ori si poate primi de fiecare data o noua stralucire, cea din PAL nu poate fi readusa la viata, deteriorarea acestuia fiind irevesibila.

Ingrijita atent, ferita de socuri mecanice si de degradarea stratului protector, mobila din PAL poate ramane frumoasa multa vreme.

Durata de viata optima pentru piesele din PAL este de circa 10 ani, dar daca luam in calcul pretul, devine rentabila.

Daca mergi pe mobila din PAL trebuie sa iei in calcul cateva detalii importante.

In primul rand aceste piese de mobilier nu sunt apte pentru a suporta greutati mari. Rafturile din PAL se curbeaza daca greutatea asezata pe ele depaseste valoare recomandata de producator.

Camera in care se afla mobila din PAL trebuie aerisita periodic dat fiind faptul ca in primele sase luni, in cazul pieselor de mobilier noi cleiul folosit pentru aglomerare emana vapori toxici.

Nu este indicat sa plasezi mobila din PAL in apropierea surselor de caldura si nici in bataia directa a razelor de soare.

Sursa foto: ©victorzastol’skiy/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply