Minigrădini pe balcon – soluții răcoroase pentru zile toride

0

Vara asta transformă-ți balconul într-o minigrădină originală cu ajutorul plantelor. Cu cât mai multe și variate, cu atât mai bine. Plantele sunt nu doar o soluție decorativă, ci vor ține într-o oarecare măsură și canicula departe. În plus, vor oxigena aerul. Așadar, vara aceste minigrădini pe balcon sunt o adevărată comoară la casa omului.

Perdea vegetală
Plantele curgătoare vor crea o barieră fresh împotriva soarelui și vor decora balconul cum știu ele mai bine. Le poți amplasa fie pe parapetul balconului, fie în vase agățate de plafon. Balconul devine astfel un spațiu al energiei și al prospețimii, unde vei vrea să petreci tot mai mult timp. Aici îți poți muta zona de relaxare din living pe perioada verii. Ghivecele suspendate din imagini sunt de la magazinul IKEA.

Mirosuri îmbietoare
Mentă, busuioc, oregano, coriandru și alte plante aromate vor face din balconul tău un mic paradis. În plus, cultivarea lor va fi și o bună sursă de destindere, în caz că îți place grădinăritul și nu ai unde să îl practici.

Minipicnic
Atunci când vrei să te răcorești cu o limonadă sau cu o socată, fără a părăsi însă confortul căminului, balconul este o alternativă inspirată, mai ales dacă este aranjat de vară. Câteva pufuri sau perne decorative îți vor fi un bun punct de… sprijin.

Mănânci și te destinzi
Știm, pregătirea grătarului în grădină este o activitate îndrăgită în zilele de vară. Ce faci însă când stai la bloc? Te repliezi rapid și amenajezi un mic loc pentru grătar în balcon. Ai nevoie de un grătar electric și de multă voie bună. Pentru a suplini într-o oarecare măsură absența unei grădini, înconjoară-te de cât mai multe plante, de orice soi și (aproape orice) mărime. Niște ghirlande vor completa perfect atmosfera de vacanță.

Foto: IKEA

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 7/2017

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply