Martie, plan de lucru pentru casa si gradina II

Martie, plan de lucru pentru casa si gradina II

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

Martie este prima luna din an cand activitatea din gradina este full time. Si asta este o mare bucurie, gradinaritul fiind o bucurie. ca sa-ti fie mai usor, am facut un plan de lucru pentru casa si gradina si avem cateva idei spre rodnicia si sporul muncii in gradina si in casa, in prima luna de primavara. Dupa ce le-ai facut pe toate cele de aici, poti merge mai departe cu cele de urmeaza mai jos.

rake-962756_960_720

♦ Planteaza legumele perene precum asparagus, rubarba, hrean si anghinare.
♦ Vinetele, varza de Bruxelles, conopida, telina, prazul, ceapa, cartofii timpurii si ridichile pot fi plantate in gradina pe la jumatatea lunii martie.
♦  Spanacul, sfecla, varza, conopida si alte legume rezistente pot fi semanate sau rasadurile transplantate pe la sfarsitul lunii.
♦ Planteaza capsuni, afini, coacazi, hibrizii obtinuti din incrucisarea murului si zmeurului, vita de vie si pomi fructiferi.

Ce trebuie sa faci pentru plantele din casa

♦ Plantele decorative de interior vor reactiona la zilele mai lungi si mai luminoase din aceasta perioada a anului prin producerea de mladite noi. Curate-le, taie frunzele vechi si uscate si fa loc pentru mladite noi.
♦ Fertilizeaza si eventual schimba vasele in care se afla. Igenizeaza farfuriile
♦ Intoarce plantele decorative cu 90 de grade in fiecare saptamana ca te asiguri ca planta primeste cantitatea de lumina necesara pe toate partile sale si pentru a pastra o forma echilibrata a plantei.
♦ Curata bine frunzele plantelor si foloseste insecticide pentru a preveni atacurile sau a indeparta eventualele insecte.

Pe langa casa

♦ Repara gazonul. Indeparteaza iarba moarta, grebleaza sau afaneaza solul. Fertilizeaza gazonul
♦ Martie este luna potrivita pentru a marca zonele cu un drenaj slab. Daca ai in curte balti care nu se dreneaza, umple gropile respective cu pamant sau sapa un sant de scurgere a apei.
♦ Curata toate casutele pentru pasarele, pentru ca sa fie pregatite pe cand se intorc acestea.
♦ Repara gardurile, stalpii, gratarele de zabrele slabite sau rupte pe timpul iernii.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: