Mansarda – dulce casa

0

Acest proiect de renovare din Timisoara demonstreaza faptul ca un pod poate fi folosit cu mult succes ca un spatiu principal de locuit.

Intrucat casa existenta nu mai oferea confortul si spatiul necesar familiei ce urma sa-si mareasca numarul de membri,  beneficiarii au apelat la ajutorul un arhitect pentru a gasi o solutia cea mai potrivita. Cele doua variante propuse au fost: construirea unui alt corp de cladire, respectiv mansardarea casei.

Deoarece dorinta parintilor era de a locui impreuna cu tanarul cuplu ce urma sa se casatoreasca, dar fiecare sa-si poata respecta intimitatea, proprietarii au optat pentru mansardare, in defavoarea constuirii unui alt corp de cladire in aceeasi curte.

Dorinta de renovare si solutia mansardarii au venit asadar in mod natural, ca o completare a lipsei de spatiu, pentru a asigura confortul pentru ambele familii care urmau sa locuiasca in ea.

Procesul de mansardare a durat aproximativ 3 luni. Pentru a folosi in totalitate spatiul din interiorul podului, acesta a fost refacut integral. Nu s-a pastrat nimic din sarpanta existenta datorita faptului elementele erau subdimensionate pentru noua functiune, conform standardelor structurale in vigoare. In mansardare, beneficiarii au acordat importanta si unei bune izolatii termice, in vederea obtinerii unei mansarde cu un confort interior optim.

Mansarda este un spatiu privilegiat fata de nivelele inferioare ale casei, avand o personalitate si un farmec aparte. Spatiile incanta prin intimitate si confort, fiind scaldate in multa lumina naturala. Cerul e mai aproape ca niciodata din toate colturile casei si invita la relaxare.

Pentru alte exemple de mansarde reusite intrati pe: www.velux.ro


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa si foto: Velux

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply