Mai mult timp acasa de sarbatori (1)

0

mai-mult-timp-acasa-de-sarbatori

Mai mult timp acasa de sarbatori – invitatul nostru Alexandru Molea, specialist în time management îți dă cele mai bune sfaturi pentru ca tu să petreci cât mai mult timp liber acasă de sărbători.

Mai mult timp acasa de sarbatori înseamnă că vei fi eficientă și reuși să termini ce ai de făcut în cel mai scurt timp, dacă citești cu atenție sfaturile lui Alexandru Molea.

Citeste si: Decoruri de sarbatoare potrivite casei tale.

Renunţă la multitasking! Fă un singur lucru odată. Ni s-a spus atât de mult că ar trebui să fim capabili să facem multitasking, încât cu toţii credem că aşa este ideal. Desigur, există multitaskingul, dar cu cât faci mai multe lucruri odată, cu atât durează mai mult şi scade calitatea rezultatelor pe care le obţii.

Creierul nostru se poate gândi la un singur lucru odată. Dacă încerci să te gândeşti la o poiană şi în acelaşi timp să calculezi 435+222 în minte, vei vedea că, pentru câteva secunde, dispare poiana.

Ceea ce facem, de fapt, este să ne schimbăm concentrarea de la un lucru la altul. Pe scurt, mai bine fac mâncare şi apoi curăţenie, decât să le fac pe amândouă în acelaşi timp, că s-ar putea să nu-mi iasă niciuna la fel de bine cum mi-ar ieşi dacă le-aş dedica toată atenţia. În acelaşi timp, le voi face şi mai rapid. Încercaţi!

Citeste si: Idei pentru decorul de Paste din casa.

Fii ordonată! Creează un loc pentru fiecare lucru şi asigură-te că ordinea se menţine. Este lesne de înţeles cât timp salvăm, dacă ştim exact unde se află fiecare lucru. Partea cea mai grea este însă că, de cele mai multe ori, trebuie să ne antrenăm şi familia pentru a menţine ordinea.

Câteva sfaturi pentru asta: oferiţi recompense mari pentru cei care păstrează ordinea (de la o cină bună până la prăjitura preferată), implicaţi-i şi pe ceilalţi în stabilirea acestor locuri pentru a înţelege de ce este importantă ordinea.

Citeste si: Ce poti face cu cojile de oua.

Nu amâna! Dacă poţi face ceva în cinci minute, fă-l acum, dacă durează mai mult, programează-l când ştii că nu vei fi deranjată. De obicei, cele mai multe lucruri le poţi face să se întâmple dimineaţa, când nu te va deranja nimeni.

Citeste si partea a doua a articolului Mai mult timp acasa de sarbatori.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply