Ce poti face cu cojile de oua. Cateva idei.

0

Oul este un aliment complet și sănătos, dar nici cojile de ouă nu-s mai prejos. Cojile de ouă sunt o combinație de siliciu, calciu și alte câteva ingrediente naturale, sunt biodegradabile, sunt foarte rezistente, dacă este să ne raportăm la materia din care sunt alcătuite și la grosime, sunt o sursă bună de calciu și intrumentele principale pentru o oră de joacă.

Iată ce poți face cu cojile de ouă.

În primul rând adună cojile de ouă. Este foarte bine dacă te vei strădui, în funcție de ceea ce vei vrea să faci cu ele, să le spargi cu atenție, pentru a putea folosi. Apoi pune cojile de ouă în apă clocotită (poți face asta cu mai multe coji de ouă dintr-o dată, dar până la această operațiune nu pune cojile unele în altele pentru că se vor lipi) și fierbe-le câteva minute.

Clăteste-le cu apă rece și curăță pielița albă din interiorul găoacei. Astfel pregătite cojile de ouă sunt gata pentru noi utilizări.

Citeste si: Sufragerii colorate. Cele mai bune combinatii

Răsaduri în cojile de ouă. Poți face aceste răsaduri fie cu scop decorativ, fie cu scop lucrativ, pentru că poți pune răsadurile cu tot cu coajă, direct în pământ. Trebuie doar să le strângi ușor în mână pentru a se crăpa. Coaja de ouă este un veritabil îngrășământ natural. Trebuie să iei în calcul că nu toate răsadurile de legume suportă excesul de calciu și minerale care vin cojile de ouă. Seamănă semințele conform intrucțiunilor, și folosește un pământ bun, bine mărunțit, fin, și bine curățat de orice resturi vegetale.

cojile de ouăÎn ceea ce privește răsadurile decorative, acestea pot fi făcute cu orice fel de seminte. Poți să folosesti boabe de grâu și fasole, sau semințe de creson, gazon ori alte plante cu frunze verzi. Alege mereu plante care germinează repede, folosește pământ de flori și seamăna semințele, pentru răsaduri decorative cu 4-10 zile înainte de masa Sărbătorile Pascale, pentru a avea aceste răsaduri decorative.

Așează cojile de ouă, cu plăntuțele verzi în cofrajele de ouă, sau în suporturi pentru ouă. O bună soluție sunt paharele mici, ca cele de țuică. Răsadurile decorative rezistă bine 3-5 zile. Udă-le puțin în fiecare zi și ține-le într-un loc cu multă lumină pentru a fi verzi și proaspete.

Citeste si: Impodobeste casa pentru Paste

Cojile de ouă pot fi un ingredient de bază pentru a face cretă. Evident ai nevoie de multe coji de ouă de preferat albe. Piseaza cojile de ouă până devin praf. Amestecă pulberea cu apă de la robinet, făină, și colorant alimentar (în nuanță preferată).

Adauga treptat aceste ingrediente până se formează o pastă ca un aluat. Pune pasta într-o matriță și las-o să se usuce natural.

Cojile de ouă mărunțite în bucăți mari te scapă de melci. Pune bucățele de coji de ouă în jurul plantelor pe care le atacă mecii sau pe traseul lor și aceștia vor pleca pentru că nu pot trece de marginile ascuțite ale cojilor.

Citeste si: Decoratiuni handmade pentru Paste

Ultima dintre utilizările inedite ale cojilor de ouă este tot o soluție decorativă. Găoacea poate fi suportul unor mici lumânări. Pune fitil și ceară topită în găcoacea goală a cojilor de ouă.

Poți vopsi coaja și vei avea lumânări colorate. Sunt decorative, practice și extrem de simplu de realizat. Aceste lumânări se fac în găoacea de ouă, netratată termic.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply