Decoruri de sarbatoare potrivite casei tale (1)

0

decoruri-de-sarbatoare

Iată câteva decoruri de sarbatoare potrivite casei tale de la Daniela Nacev, designerul care va face o incursiune în lumea decorațiunilor de Paște.  Motive, culori, forme – vei afla cum să le combini astfel încât casa ta să arate în sărbătoare.

Idei practice pentru un aspect unitar al întregii case. Ideile se pot implementa în funcție de tematicile alese. Se poate propune o fuziune de stiluri, combinând elemente tradiționale românești și creștin-ortodoxe aplicându-le/adaptându-le sau, mai simplu, potrivindu-le la tendințe. Se pot insera elemente primăvăratice ale anotimpului în care ne aflăm care să ne ducă cu gândul la natură (iarbă, decorațiuni cu ramuri, frunze, teci).

Citeste si: Idei pentru decorul de Paste din casa.

Decoruri de sarbatoare potrivite casei tale. Anumite compoziții pot avea elemente, finisaje, texturi și culori comune, gândite, cu o tematică unitară. Ia în considerare tematici precum: natură, credință, tradițional, eco, primăvară. Documentează-te bine în ce constă fiecare și apoi alege câteva elemente cu care te vei juca în diferite colțuri din casă.

Cheia pentru un decor reușit pentru sărbătorile pascale este echilibrul compozițional al volumelor, texturilor și culorilor. 

Potrivirea elementelor. Aceasta se face prin prin finisaje/colorit/raportul între volume și completându-se, pentru a nupărea prea încărcate prin combinare. Alegerea pieselor adecvate ținând cont de echilibrul compozițional al volumelor/formelor și texturilor/finisajelor/culorilor  este cheia pentru soluția potrivită.

Poți folosi compoziții în care un element sau mai multe sunt tratate ca “element principal/elemente principale”, iar restul pieselor care i se/li se alătură să joace un rol secundar. Totul pleacă de la “stilul general”, tematica aleasă pentru interior.

Citeste si: Ce poti face cu cojile de oua.

Pentru a evita încărcarea spațiului decorat, alege decoruri de sărbătoare potrivite casei tale sau anumite piese din casă ce pot fi înlocuite în această perioadă cu compoziții scenografice pascale, ce pot avea o tematică unitară. Pot fi însă și asocieri surprinzătoare, dar să fie echilibrate, să completeze păstrând toate criteriile enumerate mai sus.

Daniela Nacev și-a început activitatea în domeniu imediat după terminare studiilor din cadrul Colegiului de Arhitectură Ion Mincu. Cea mai mare parte a experienței sale a acumulat-o în cadrul firmei Deco Design Interior. www.decodesigninterior.com

Citeste si partea a doua a articolului.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply