Decoruri de sarbatoare potrivite casei tale (2)

0

Decouri

Decoruri de sarbatoare potrivite casei tale

Iată câteva idei cu decoruri de sarbatoare potrivite casei tale de la Daniela Nacev, designerul care va face o incursiune în lumea decorațiunilor de Paște.  Motive, culori, forme – vei afla cum să le combini astfel încât casa ta să arate în sărbătoare.

Decorațiuni specifice acestei sărbători. Mănunchiuri de nuiele împletite cu foi de porumb și paie; scortișoară, coajă de portocale; rădăcină de urzică, frunze de nuc; ramuri/coronițe de salcie, nuiele și frunze mari din tei, ramuri de nuc (simbol  al “Limbilor de Foc”, al Rusaliilor), figurine ceramice (lut sau ipsos) colorate sau uni. În ceea ce privește culorile, potrivite sunt: roșu, galben, verde, albastru, negru, vișiniu.

Citeste si: Galben culoarea solara din casa.

Aranjamente necostisitoare. Dacă nu vrei să investești de la an la an în decorațiuni speciale pentru Paște, le poți crea foarte ușor acasă folosind plante precum grâul încolțit, iarba, Forsitia sau flori specifice primăverii în culori complementare sau pastelate, tonuri de roz pudrat, verde mentă, corai, galben. Zonele de trecere din casă – culoare, holuri – pot fi marcate cu astfel de aranjamente, care vor indica și un anumit traseu prin casă.

Pentru un plus de personalitate a atmosferei,

realizează chiar tu mici decoruri sugestive din materiale naturale și de sezon.

Decorarea mesei. Accentul se pune mereu pe decorarea mesei, unde poți alege aranjamente florale în găleți, tăvi sau jardiniere și colivii, iar dacă spațiul îți permite, îți recomand și florile agățate deasupra mesei și chiar să îmbraci scaunele în ghirlande decorative de salcie. Elemente care contribuie la atmosfera de sărbătoare pot fi: inele pentru șervețele de  masă cu numele invitatului, ouă personalizate, crenguțe/ramuri , decoruri realizate din materiale ca: hârtie, textile, funie, carton, lut și ipsos.

Elemente decorative pentru ușa de la intrare. Pentru această zonă foarte potrivite sunt coronițele primăvăratice cu baza realizată din iarbă sau grâu încolțit sau din crengi culese din pădure ce conțin elemente precum frunze, muguri, ouă, păsări, flori de sezon.

Decoruri de sarbatoare potrivite casei tale. Dacă ai un șemineu nefuncțional în această perioadă, pune pe el ghirlande și vase din sticlă, împletituri sau ouă. De asemenea, pot fi decorate rafturile din living, balustradele scării și chiar dormitoarele – totul e să fie făcut cu măsură și atenție la cantitatea de culoare și îmbinarea texturilor.

Citeste si: Decoruri de sarbatoare potrivite casei tale. (1)

Daniela Nacev și-a început activitatea în domeniu imediat după terminare studiilor din cadrul Colegiului de Arhitectură Ion Mincu. Cea mai mare parte a experienței sale a acumulat-o în cadrul firmei Deco Design Interior. www.decodesigninterior.com

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply