Galben, culoarea solara din casa. Trucuri si idei

0

Culoarea galben este o culoare solara. Interesant este ca, desi este o culoare luminoasa, este una din culorile reci ale spectrului.

Poti sa folosesti galben in casa pentru efectele sale vibrante si energizante, dar este greu de crezut ca o sa mergi pe ideea de a zugravi in galben un perete, de exemplu. O nuanta intensa de galben este dificil de folosit in casa, desi efectele de luminozitate si caldura pe care pe degaja, in ciuda calificativului de culoare rece, o fac o culoare foarte potrivita pentru decorul casei.

Aici venim noi si-ti dam cateva idei excelente care aduc soarele in casa, dar fara a soca. Ideal este sa folosesti galben ca pata de culoare, pentru a pune accente si pentru a focaliza atentia pe anumite obiecte sau locuri.

yellow-window-frame

Citeste si:Cufarul, o piesa de rezistenta in casa

Trebuie sa iei in calcul ca excesul de galben este obostitor, mai ales daca folosesti nuante tari si intense. Chiar si asa galbenul este o culoare foarte luminosa si vesela. Daca te hotarasti sa utilizezi galben in casa ta, atunci vei avea un interior original, vesel, luminos si unic.

Citeste si: Plante cu flori galbene

Ceea ce este esential atunci cand vine vorba despre galben in casa este ca acesta culoare solara trebuie folosita cu moderatie si doar in locurile potrivite.

Iata locurile care se preteaza pentru a fi vopsite in galben.

♦ Un hol cu accente galbene o sa faca din casa ta un loc primitor si foarte vesel. Vopseste usa si unul din elementele de mobilier din hol in galben solar.

♦ Rama unei ferestre poate fi vopsita in galben. Luminozitatea camerei o sa creasca considerabil. Este un truc excelent in camerele de zi sau in camera copilului.

♦ Vopseste interiorul sertarelor din baie in galben. De fiecare data cand le vei folosi o sa zambesti pentru ca o bucatica de soare te va mangaia.

Citeste si: 6 idei de culori pentru dormitor

♦ Scaunele de culoare galbena sunt mereu o excelenta solutie in bucatarie, fie ca este vorba despre o bucatarie clasica sau una foarte moderna.

kitchen-bar-stool

♦ In dormitor, galbenul este o culoare care isi va gasi mereu un loc bun. Poti pune accente solare folosind un covor, perne pentru decor sau alege abajurul lampilor de culoare galbena.

Citeste si: Cu ce combini un perete galben

Exista ideea ca aceasta culoare solara este recomandata doar pentru decoruri de vara. Realitatea este ca aceasta minunata, energica si vesela culoare este potrivita in casa in orice anotimp, ba chiar mai mult: este binevenita in casa in perioadele reci si mohorate tocmai pentru energia pe care o degaja si pentru puterea ei de a lumina.

Sursa: homedit.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply