M-am decis: un city break la Londra, please!

0
DSCN1724
Foto: Lucian Dobraca

Un weekend petrecut la Londra e un must, chiar dacă timpul nu e suficient pentru tot ce are de oferit. Foarte probabil va fi doar o primă întâlnire cu un oraș grandios, care te va cuceri prin ținuta sa impecabilă, studiată, rafinată… and so British.

Când te pregătești pentru un city break la Londra, nu duci lipsă de clișee și imagini: eticheta regală, Big Ben sau Tower Bridge, vremea ploioasă, calmul și umorul subtil, muzeele cu comori aduse din toată lumea, taxiurile vintage sau autobuzele etajate… La fața locului, totul ți se dezvăluie într-un cadru incomparabil mai larg și mai impunător decât cel din broșuri. Iar vremea nu e atât de agasantă pe cât se povestește.

De altfel, surprinzător, în Londra cad mai puține precipitații decât în Roma, iar cerul senin din imaginile alăturate arată că iarna londoneză nu înseamnă neapărat doar ceață și cer cenușiu. Orașul care a coordonat cel mai întins imperiu din istorie e organizat pragmatic, aproape disciplinat, cu părți bine delimitate. Începe vizita cu nucleul său, City, ce gravitează în jurul Palatului Westminster, vechea curte regală și sediul dintotdeauna al Camerelor Parlamentului.

Fotolia_62913588_Subscription_XL.jpg-©-TTstudio---Fotolia.com
Foto: Lucian Dobraca

Admiră construcția monumentală neogotică, flancată de cele două turnuri – Victoria și Elizabeth (ultimul fiind de câțiva ani numele oficial celebrului turn cu ceas Big Ben). În imedia­ta vecinătate, poți intra în Westminster Abbey, unde au fost încoronați cei mai mulți regi ai Angliei, locul unde s-a oficiat și cununia îndrăgitei prințese Diana.

Planifică o scurtă vacanță și găsește cele mai bune oferte de city-break pe Vola.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply