Lumina spot pentru casa, lumina concentrata

0

Lumina spot pentru casa (1)Lumina spot pentru casa este o achizite de data recenta din lumea spactacolului, in cea domestica. Privita cu o oarecare reticenta, lumina spot pentru casa este o lumina concentrata care devine dintr-o simpla sursa de lumina, un element de decor in sine.

Si daca lumina spot pentru casa este un decor atunci trebuie sa fie folosita in cadrul unei strategii, ca de fiecare data cand este vorba despre elementele de decor din interior.

Citeste si: Iluminatul casei. Efectele si rolul luminii in casa

Utilitatea pe care o are lumina spot pentru casa da o haina dramatica decorului interior, il personalizeaza si scoate in evidenta detalii care in absenta acestor spoturi, raman ascunse sau greu de observat.

Simplitatea montarii, usurinta de manevrare, intensitatea luminoasa foarte mare, dar care poate sa fie reglata, permite realizarea in interior a unui decor de scena. Lumina spot pentru casa poate mari spatiul, poate da dramatism, poate accentua unghiuri si poate scoate la suprafata locurile neutre si intunecate ale camerei, ceea ce in ansamblu, poate schimba rapid in mod radical ambianta.

Citeste si: Ce inseamna casa inteligenta?

Un spot bine plasat si cu o lumina potrivita ca unghi de incidenta si intensitate poate pune in valoare intr-un mod neasteptat de placut o pictura sau o icoana veche, o planta ornamentala, o piesa de mobilier veche. In afara aranjamentelor artistice se pot folosi spoturi si pentru iluminatul normal, directional.

Lumina spot pentru casa (6)Lumina spot pentru casa poate fi folosita in orice camera din casa, dar este mai mult decat binevenita in hol, in camera de zi, in bucatarie, in baie si, nu in ultimul rand, chiar si in dormitor. De notat este ca toate aceste solutii nu pot inlocui lumina din tavan si raman o alternativa utila, dar numai o alternativa la iluminatul clasic cu lampa din tavan, veioze si lampadare. De ce ramane lumina spot pentru casa o alternativa, chiar daca este o solutie excelenta? Pentru ca are o accentuata componenta dramatica care poate sa devina neprietenoasa, teatrala si obositoare.

Citeste si: Lampi si lampadare, pete de culoare in casa

Lumina spot pentru casa furnizeaza o lumina concentrata, unidirectionala, care poate fi directionate in functie de locul de interes. Spoturile pot avea o mobilitatea totala, astfel ca se pot roti oriunde in volumul unei semisfere.

Citeste si: Lampi pentru casa ta

Combinatiile intre sursele de lumina spot pentru casa pot varia. De regula sunt sisteme compuse din trei spoturi, cinci sau pot fi elemente unice. Partea cea mai buna este ca montarea efectiva a acestora este foarte simpla, nu implica nici o complicatie tehnica si pot fi montate in orice circuit electric.

In loc de final trebuie mentionat ca  lumina spot pentru casa este o sursa de lumina rece. Culoarea acestora poate fi modificata usor, poate varia iar intensitatea luminii poate oscila prin montarea unui potentiometru.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net/©virtua73/Fotolia.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply