Lumanari de Craciun facute in casa

0

Poti face lumanari de Craciun in casa. Nimic nu va reda mai bine spiritul acestei sarbatori decat niste lumanari de Craciun parfumate, facute de tine.

lumanari de Craciun (4)

E usor si distractiv sa faci lumanari de Craciun, pentru masa festiva, pentru decoratiunile din casa sau pentru bradul de Craciun. Lumanarile pentru Craciun nu sunt simple obiecte decorative. Ele simbolizeaza lumina din interiorul fiecarui om.

Citeste si:  Candele in pahare

Inainte sa te apuci de treaba, tine minte sa nu lasi ceara pe foc nesupravegheata si nu implica in niciun caz copiii in procesul de fabricare. De asemenea, nu aprinde lumanari in brad decat atunci cand poti sa le supraveghezi.

De ce ai nevoie pentru lumanari de Craciun?

Pentru 4-5 lumanari de inaltimea si grosimea unui pahar de plastic (numarul lor depinde insa de ce forme folosesti – daca formele sunt mai inguste, vor iesi mai multe lumanari), ai nevoie de 500 grame de ceara de soia (poti sa cumperi lumanari albe simple pe care apoi sa le topesti) si 150 grame de ceara de albine (evident lumanari din ceara de albine), colorant alimentar, formele pe care vrei sa le folosesti pentru lumanari, uleiuri si esente aromate, fitil (poti sa reciclezi fitilul din lumanrile folosite ca materie prima pentru ceara)

Cum procedezi?

1. Pune fitilul in forma pentru lumanari in asa fel incat un capat sa fie pe fundul recipientului, iar celalalt capat sa fie legat pe creionul sau batul asezat orizontal deasupra formei.

2. Pune apa intr-un vas la foc mic, iar in interior o cutie de conserve sau o cana de metal in care vei topi cele doua tipuri de ceara. Nu rasturna toata ceara dintr-o data in conserva, ci putin cate putin in timp ce se topeste.

3. Cand ceara e lichida, adauga colorantul apoi esenta aromata si amesteca.

Citeste si: 5 idei decorative cu lumanari

Un truc foarte bun este sa asociezi culoare  pentru aceste lumanari de Craciun cu aroma pe care o folosesti. De exemplu galben pentru aroma de lamaie, verde pesntru aroma de brad, mov pentru aroma de levantica, rosu pentru cea de scortisoara si alb pentru vanilie.

lumanari de Craciun (1)

4. Toarna ceara colorata si parfumata in forme, astfel incat sa ramana la suprafata un capat de fitil si las-o sa se intareasca 24 de ore. Apoi, poti sa scoti lumanarile din formele lor si sa le asezi pe masa.

Citeste si: Lumanari decorative pentru casa si gradina

In truc: scobeste bine doua mere. Pune in gaura formata ceara topita amestecata cu uleiuri esentiale. Potriveste fitilul cand ceara se sleieste si lasa “lumanarile” sa se intareasca complet. Poti proceda la fel cu gaoacea formata de coaja de la o portocala, un grapefruit sau chiar de la o mandarina.

Taie un capac. Goleste continutul fara sa rupi coaja. cand umpli lumanarile in coaza de citrice pune coaja intr-un vas cu apa rece si toarna ceara incet. Apa rece ajuta ceara sa sa intareasca repede, iar coaja nu crapa. Vei avea cele mai frumoase lumanari de Craciun!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply