Lucrari in gradina ideale in decembrie

0

La prima impresie nu pare prea multă treabă în ultima lună din an pe lângă casă, în gradină, dar lista de mai jos, arată că sunt multe lucrări în gradină ideale în decembrie.

Prima parte din listă o gasești aici, si pentru o imagine completă despre care sunt aceste lucrări în gradină ideale în decembrie, trebuie consultată. O bună parte din aceste lucrări în gradină ideale în decembrie se fac în seră și în magazie. În plus decembrie este momentul ideal pentru a repara, întreține și pune la punct uneltele și sculele utile pentru grădinărit.

Pe lista cu lucrări în gradină ideale în decembrie se află cele de făcut în seră.

♦ Decembrie este luna ideală pentru a curăța și dezinfecta seră. Spală geamurile, podeaua și schelă serei cu dezinfectant horticol pentru a nimici orice dăunători care ar putea supraviețuii peste iarnă.

lucrări în gradină ideale în decembrie (3)Citeste si: Pregatirea gradinii pentru iarna

♦ Un pas important pe lista de lucrări în gradină ideale în decembrie sunt cele legate de operațiile de izolare a robineților din aer liber. Unii dintre ei trebuie opriți de la sursă de alimentare. Nu uita să golești instalațiile cu lichide care pot îngheța, inclusiv furunul de gradină.
♦ Profită de zilele uscate din decembrie și aerisește bine sera, magazia, beciul și alte spații închise.
♦ Schimbă pământul la plantele aromatice pe care le crești în ghivece, fie că sunt în casă sau pe terasă. Decembrie este luna ideală pentru aceste opetrații și, în funcție de cum evoluează aceste plante este momentul bun pentru a le fertiliza.

♦ Verifică starea de umiditate a solului și a plantelor din grădină care urmează să treacă peste iarnă. Dacă solul este foarte uscat acestea trebuie udate. Prinde o zi caldă și udă plantele, cu cana, la radacină.
♦ Acordă atenție mărită afidelor care se pot instală pe perioadă iernii pe plante. Indepărtează-le cu mână sau folosește insecticid.

♦ Pe lista cu lucrări în gradină ideale în decembrie se află și tratamentele de îngrijire a gazonului. Evită să călci pe gazon atunci când acesta este înghețat sau se află sub zăpada, deoarece acest lucru îl va deteriora. Daca este o iarnă blândă, continuă să tăi gazonul dacă acesta încă mai crește. Îndepărtează frunzele căzute de pe gazon.

Citește și: Conifere de interior. Alternative la bradul de Crăciun

♦ Printre cele mai importante lucrări în gradină ideale în decembrie sunt și cele de revizie și ascuțire a foarfecelor, a mașinii de tuns iarbă si a altor unelte. Repară sau schimbă coada greblelor și a hârlețului. Curăță partea metalică a sculelor și unge-le cu vasilină ca să nu ruginească. Ascute foarfecele de grădină, toporișca și pune-le pe toate în ordine.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply