Conifere de interior. Alternative la bradul de Craciun

0

Conifere de interiorVine Crăciunul și bradul de Crăciun este unul din elementele principale, dar poți merge și pe alternativa de a alege alte conifere de interior, iar pe unele dintre ele le poți ține în ghivece, pentru decor, și dincolo de perioada sărbătorilor de iarna.

Citeste si: Decor de craciun si conifere in ghiveci

Chiparosul japonez este una din cele mai bune alegeri dacă vrei să ai conifere de interior. Chiparosul japonez face parte din familia Chamaecyparis și este un arbore conifer decorativ de talie medie. Se pretează foarte bine pentru spațiile mari, deschise, pentru terase și zone parțial acoperite. Acele crengilor au o culoare verde viu și cu o tentă lucioasă. Puietii mai mici ai chiparosului au forma neregulată, dar când cresc iau o formă conică regulată. Crește bine în ghivece mari. Are nevoie de un sol calcaros și de lumină cu măsură. Este extrem de decorativ și este o soluție alternativă excelentă la bradul de Crăciun.

Citeste si: Cele mai frumoase ghivece de flori

Conifere de interiorIenupărul din specia Juniperus Squamata este originar din China. Ienupărul este un conifer foarte decorativ datorită culorii albastru- verde cu tentă argintie strălucitoare. Ienupărul își păstrează culoarea indiferent de anotimp, iar ramurile cresc neregulat. ienupărul nu s etunde, dar arată foarte bine în ghivece în interior, în primi 2-4 ani de viață sau pe terase și balcoane. după 4-5 ani trebuie mutat în gradină unde este extrem de decorativ. Ienupărul are talie mică, crește până la un metru înălțime, iar diametru este de 1,5-2 metri. Ienupărul are nevoie de soare, dar se dezvoltă bine si în semiumbră. Ienupărul crește încet, nu are probleme cu dăunătorii și se dezvoltă bine în orice sol, nefiind deloc pretențios.

Citeste si: Plante agatate in casa

Cupressus (i se mai spune si chiparos) este un arbore rasinos, cu frunza veșnic verde, care poate sta o bună bucată de vreme, în ghiveci, în casă și care este un excelent personaj principal pentru decor de Crăciun și unul din cele mai simpatice conifere de interior. Simplitatea, verdele de o dulceață incredibila al arborelui de Cupressus fac din el o alternativă perfectă pentru bradul de Crăciun, fiind potrivit pentru apartamentele mici, în principal, dar binevenit pentru orice spațiu. Cupressus este foarte puțijn pretențios și poate sta iarna în casă, vara pe terasă, iar după ce crește mai mare poate fi transplantat în grădină.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply