Locul ideal de pastrat cartile

0

Esti pasionat de lectura, asa ca iti place sa ai multe carti, dar nu stii cum sa le pastrezi in conditii cat mai optime timp indelungat.

Cel mai bun spatiu pentru a pastra cartile este podul sau garajul, dar numai in cazul in care cateva conditii sunt indeplinite. Locul trebuie sa fie bine ventilat si sa nu fie supus temperaturilor extreme. In plus, umiditatea si daunatorii se numara printre cei mai mari dusmani ai cartilor.
Nu inveli cartile pe care vrei sa le pastrezi in folii de plastic, pentru ca acestea atrag si mai mult mucegaiul.  Verifica spatiul de orice urme de insecte sau soareci si impacheteaza volumele in cutii de carton.
O varianta pentru a pastra cat mai bine o carte veche care se numara printre preferatele tale este sa o invelesti intr-un prosop de hartie pentru a o proteja de praf. Ambaleaza-le in functie de dimensiuni, astfel incat sa se impacheteze mai usor cele de aceeasi marime. Pune-le pe cele grele la baza cutiei. Daca ai mai multe cutii, nu ezita sa le etichetezi corespunzator. Daca le duci in pod sau in garaj, amplaseaza cutia pe un raft, in loc sa o lasi pe podea, pentru a impiedica umezeala sa ajunga la ea.

Sursa: Real Simple
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply