Living viu colorat. Excese si vitalitate

0

Un living viu colorat este o încăpere veselă și fericită. Da! Fericirea are multe secrete, dar unul dintre ele este culoarea.  Așa că dacă vrei să fii fericit la tine acasă îndrăznește să faci excese și să adaugi vitalitate prin culoare, având un living viu colorat. O cameră de zi plină de culoare este o cameră tonică și energizantă, o cameră în care te simți bine și te poți relaxa activ.

A realiza concret un livind colorat este mult mai simplu decât pare pentru că ai la dispoziție mai multe căi: colorarea pereților, petele de culoare frapante sau un decor pastelat în culori care se combină și se completează între ele. Schimbarea culorii pereților în cameră de zi este cea mai simplă cale pentru a ajunge la un living viu colorat. Nu costă mult să zugrăvești un perete, dar culorile alese sunt esențiale!

Citește și: Strictul necesar si doua camere de vis

Living viu coloratDacă la prima vedere unele culori nu merg combinate unele cu altele, o amenajare bine gândită poate aduce împreună culori care par incompatibile, la prima vedere.

Citește: Stilul boem, o abordare practica

♦ Verdele este plin de viață, intensifică atmosferă și dă iluzia de spațiu, iar combinat cu violet poate da un ansamblu vesel și tonic.
♦ Roșu, crem, bej se combină bine în sufragerii colorate și păstrează în același timp aerul clasic. Sunt culori confortabile și plăcute care se pot adapta bine cu restul decorului din casă.

♦ Poți alege varianta șoc combinând roșul cu portocaliul în tonuri tari și vii. Păstrează la minimum celelalte detalii din cameră și decorul general o să fie tonic, viu și colorat, dar primitor și elegant.
♦ Maro, portocaliu sau roșu sunt o soluție pentru sufrageriile colorate. Combinația este una care face din cameră de zi una plină de căldură.
♦ Violetul luminos dă greutate unei sufragerii colorate și împrăștie culoare în tot spațiul, deși accentele de culoare sunt minime, deschid cameră și sugerează un spațiu de coeziune.
♦ Pereții portocalii sunt o soluție care poate părea exagerată că idee, dar care încălzesc casă, dau luminozitate și permit păstrarea camerei în limite foarte simple.

Citeste si: Dormitor in nuante de violet, ocru si auriu

Living viu coloratTrebuie să ții seamă atunci când este vorba despre un living viu colorat și de textura materialelor pe care le folosești. Culoarea poate să fie amplificată sau atenuată în funcție de tipul țesăturilor, de materialele folosite pentru a zugrăvii preții, de cât de luminoasă sau întunecoasă este camera respectivă, de cât este de mare sau de înaltă.

Citeste si: Ce inseamna simplitatea pentru decoratiunile interioare

Lâna și bumbacul au culori mate în timp ce materialele mătăsoase au culori în nuanțe mai intense. Uneori combinația de materiale poate amplifică senzația de culoare în amenajările interioare.

Ceea ce trebuie să știi este că cele mai bune combinatii pentru un living viu colorat sunt cele care îți plac și cele care te definesc pe tine, cel mai bine.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply