Lemnele de foc, decor pentru gradina

0

O să stârnesc multe patimi, dar lemnele de foc nu sunt doar cel mai ecologic combustibil, ci și un detaliu care iti poate personaliza curtea. Dacă sunt procurate din surse autorizate, din locurile de tăiere, dacă sunt plătite la prețul corect, iar oamenii care au muncit pentru producerea lor o fac cu acte în regulă, da! lemnele de foc sunt cea mai curată sursă de combustibil. În plus, dacă vei folosi o centrală termică performată, sobe de calitate și dacă casa ta este una izolată și bine construită, puterea calorică a lemnelor de foc va fi utilizată la maximum.

Lemnele de foc (3)

Dincolo detaliile calorice și de patimi, lemnul este unul din darurile lui Dumnezeu pentru oameni. Omenirea nu progresa, omul poate nu ajungea unde este azi, dacă nu exista lemnul. Lemnul este cel mai folosit material natural, iar modul în care lemnul face parte din viața noastră depășește orice alt material. De la tocatorul de lemn din bucătărie, până la masa la care mănânci, de la jucariile copilului, pana la lingura de lemn și tocurile ferestrelor și ușilor din casă, lemnul este prezent oriunde.

Lemnele de foc

În aceste condiții este mai mult decât eficient ca lemnul de foc să fie parte din decorul pentru grădină. Este ideal ca înainte de a fi ars, lemnul să fie bine uscat iar pentru aceasta proviziile cu lemne se fac vara pentru iarna următoare. perioada respectivă este ideală pentru a folosi lemnul de foc ca decor. Contează cum îl stivuiești. Imaginile de mai jos sunt idei bune pentru a arenja lemnul de foc fie pe lângă casă, fie pe lângă gard, fie pur și simplu în curte.

Lemnele de foc (1)
Trebuie să protejezi stiva de lemne de apa de ploaie, fie cu carton asfaltat, fie cu alte materiale impermeabile. Conteaza ca stiva să fie aranjată astfel încât să fie și stabilă și estetică. Nu pune lemnele de foc în straturi mai înalte de un metru și jumătate, doi, pentru cele care sunt în dreptul gardurilor sau al casei, pentru că se pot prăbuși. Un truc bun este să faci două rânduri care să se susțină unul pe altul. Poți intercala scânduri sau sipci, pentru un plus de susținere și pentru aspect.

Lemnele de foc (5)

Lemnele de foc care rămân pot sta toată vara în jurul pereților casei. Vor ține răcoare în casă!

Nu în ultimul rând poți face și contrucții decorative cu lemne de foc, așa cum sunt cele din imaginile atașate acestui articol.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply