Invitație la ceai

0

Invitație la ceai

Invitație la ceai! Ce poate fi mai plăcut atunci când este frig afară decât să savurezi un ceai cald și să privești pe fereastră natura în schimbare? Învață cum poți aduce acest spectacol mai aproape de tine. Oferă-i căminului tău o ceașcă plină de căldură și parfum autumnal!

Invitație la ceai: aranjament floral în câțiva pași simpli

Poți începe această joacă florală după ce ai găsit o ceașcă suficient de mare astfel încât să corespundă necesității aranjamentului. Dacă nu ai găsit, atunci poți folosi cu lejeritate o simplă cană pentru supă.

Următorul pas ar fi de introducerea buretelui vegetal gata umectat în ceașcă. Atenție să nu depășească foarte mult marginea vasului, întrucât aranjamentul nu trebuie să capete o înălțimea prea mare. Tot acum vei aplica cu ajutorul unui adeziv șnurul unui pliculeț de ceai cu scopul de a completa ideea de bază a aranjamentului.

Citește și Azaleea de apartament – cele mai frecvente probleme

Nota de bază este dată de căpățânile liliachii de varză decorativă, pe care le vei dispune aproximativ echidistant pe marginea vasului. In poziția frontală vei aplica inflorescența de Leucospermum, care va atrage cu siguranță atenția prin explozia sa structurală. Iar în centrul compoziției vei monta florile de trandafir mov, care vor balansa cromatic ruginiul frunzelor și crizantemelor de toamnă.

Pentru a căpăta caracterul unui ceai veritabil, poți amplasa într-o parte fie fructe mici de măr, fie felii uscate de lamâie sau de portocală. Aplicarea o poți face cu ajutorul unor scobitori sau a unor sârmulițe.

Vibrația toamnei o vei obține prin aplicarea cu grijă a frunzelor de stejar în jurul tuturor florilor. Este recomandat să folosești frunze de stejar întrucât acestea își păstrează structura și forma după uscare. Frunzele de stejar sunt ideale și pentru a da patină cromatică aranjamentul floral.

Materiale necesare

Vas mare în formă de ceașcă sau cană

Flori: crizanteme, Leucospermum, fire de Erica, varză decorativă mov, frunze uscate de stejar, trandafiri (soiul ‘Deep Water’).

Fructe: mere mici (soiul ‘Christmas Apple’)

Ustensile: foarfecă, sârmă subțire, scobitori, burete vegetal

Cost orientativ: 75 lei

Timp de execuție: 40 minute

Citește și Pelinul – utilizari frecvente și o super rețetă

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Producție: Carli Marian   *   Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply