Intreprinderi sociale: Bistro Therapy

0

Intreprinderi sociale

Intreprinderi sociale: Bistro Therapy – Zeci de locuri de muncă pentru persoane vulnerabile sunt create la noi în ţară, la iniţiativa diferitelor fundaţii, prin dezvoltarea mai multor grupuri de întreprinderi sociale. Beneficiarii acestor servicii sunt fie persoane de etnie romă, fie persoane cu dizabilităţi, femei în situaţii de risc, tineri care părăsesc timpuriu şcoala sau care ies din sistemul instituţionalizat de protecţie. Haideţi să le vedem poveştile şi cum îi putem ajuta şi noi!

Intreprinderi sociale: Bistro Therapy

Lângă hotelul Moxa din București s-a deschis, în septembrie anul trecut, Bistro Therapy, o întreprindere socială unde lucrează tineri din diverse grupuri vulnerabile, majoritatea din provincie. „Therapy este un SES, o  structură de economie socială care se străduiește să ajute oameni din grupuri vulnerabile, să le ofere un loc de muncă și cursuri de specialitate, să îi protejeze și să le creeze un mediu plăcut”, ne-a spus Andreea Grigore, manager.

Intreprinderi sociale1

De amenajare s-au  ocupat scenografa Anca Lazăr și Andreea. Stilul este simplu, luminos, primitor, vegetal. „Am vrut o atmosferă în care omul să se simtă confortabil, liber, liniștit, dar să aibă la ce se uita cu plăcere. Ca rezultat, aproape toți cei care vin la noi fac fotografii, sunt încântați și zâmbitori. Este un spațiu gândit scenografic, în mișcare, plantele cresc, cărțile se înmulțesc, lumina este în fiecare moment altfel, parcă fiecare colț are povestea lui proprie și misterioasă”, completează Andreea.

Intreprinderi sociale: Meșteshukar ButiQ

Spațiul este excelent pentru lansări și vernisaje, proiecții de filme, degustări, petreceri. Meniul  este alcătuit din produse românești, luate de la fermieri sau din piață. Veți găsi aici supe, salate cu verdețuri și mirodenii, deserturi făcute în casă, sucuri din fructe și legume, limonade sau vin fără alcool și bere cu ghimbir.

Intreprinderi sociale2

Dacă vreți să susțineți acest proiect, faceți o vizită, alături de prieteni, pe strada Sf. Voievozi nr. 60. Puteți să luați masa aici sau puteți lua acasă pâine, deserturi,  biscuiții Therapy cu unt de la țară și dulcețuri. Cei care lucrează sau locuiesc în zonă pot comanda cafea, sucuri și mâncare. Puteți dona plante și cărți sau dacă aveți idei de proiecte (evenimente, degustări, târguri), cei de la Therapy sunt mereu deschiși.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Iulian Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply