Interviu cu Ciprian Vlaicu, arhitect Visuri la cheie

0

Ciprian Vlaicu

In afara de creativitate si imaginatie, de ce alte calitati are nevoie un arhitect?

Creativitatea si imaginatia sunt nelipsite in structura unui arhitect, insa cred ca fiecare arhitect mai are nevoie de inspiratie, de capacitatea de a lucra in echipa si, mai ales, de o mana sigura si un creion ascutit. :)

Cum crezi ca urmeaza sa evolueze designul in Romania?

Romanii sunt oameni frumosi si creativi. Sunt convins ca designul este pe un drum bun, iar evolutia lui este pe maini sigure, deoarece designerii si arhitectii romani sunt bine pregatiti si pasionati. Eu apreciez latura industriala si partea ecologica a designului, pe care le regasim in multe proiecte, si imi doresc mereu ca si proiectele mele sa se regaseasca in aceste zone.

Ce riscuri crezi ca aduce tehnologizarea unei case?

Tehnologia este imprevizibila, la fel ca si resursele de care are nevoie o astfel de casa, asa ca o blocare a locuintei poate fi un risc destul de mare. Infrastructura in Romania are nevoie de imbunatatiri pe toate planurile, iar o casa smart home mai are nevoie de adaptare pana sa fie considerata fara riscuri.

Cum te-a schimbat experienta Visuri la cheie de pana acum?

Am zis inca de la inceput ca Visuri la cheie si-a aratat magia si in cazul meu. Am invatat deja ca ne-a fost incredintata o putere enorma primind visurile oamenilor si sperantele lor intr-o viata mai buna. Nu pot descrie in cuvinte emotiile pe care le am cu fiecare episod in parte. Mi-am recapatat increderea in mine, in creativitatea mea si, cel mai important, in oamenii din jurul meu. Fara ei, echipa imensa din spatele acestui proiect, nimic nu se putea realiza. Si ma bucur ca am reinvatat sa sper in bine.

Cum doresti sa ii incurajezi pe telespectatori sa ajute la o astfel de actiune?

Am avut ocazia sa cunosc oameni diferiti. Insa, undeva in Romania, o comunitate de oameni m-a invatat ca inca putem fi buni, ca oameni care sunt plecati dintre noi inca isi spun povestile si inca sunt in memoria oamenilor, ca inteleg ca un cuvant de incurajare uneori inseamna totul si ca ajutorul poate sa salveze o viata. Asa ca… sa nu va fie teama sa va implicati oricand cu orice gest mic.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply