Interviu cu arhitectul Ciprian Vlaicu (Visuri la cheie)

0

Pe Ciprian Vlaicu probabil îl cunoști deja de la emisiunea Visuri la cheie, unde visurile oamenilor greu încercați de soartă sunt transformate în realitate. Am discutat cu Ciprian despre pasiunile sale, cum și de ce a ales arhitectura, dar și despre planurile sale de viitor.

interviu Ciprian Vlaicu

Care sunt pasiunile tale, ce-ți place foarte mult să faci?

Am început să cred că mă număr printre puținii norocoși care sunt înconjurați de pasiunile lor. La muncă sau în timpul liber fac mereu ceea ce îmi place cel mai mult: să desenez, să creez, să realizez cele mai nebunești proiecte. Îmi plac începuturile și mereu sunt entuziasmat. Am mereu un stilou și un carnețel unde schițez toate ideile. Acum timp să fie, să le facem pe toate.

Cu ce îți ocupi timpul liber?

Îmi caut relaxarea in timpul liber, dar, pentru că hobby-ul meu și munca sunt aceleași, mereu sfârșesc prin a lucra și in timpul liber. Dar, când prietenii sau familia insistă, îmi place să petrec timpul cu ei. Iar cu ei fac activitățiile normale: gătim, mergem la filme, concerte sau stand-up comedy. Iar când reușesc să am timp doar pentru mine, imi place să merg pe jos, să descopăr străduțe din București și să găsesc tot felul de căsuțe sau clădiri care au povești de spus, care mă inspiră. În timpul liber imi caut inspiratia.

De ce arhitectura și nu alt domeniu?

Arhitectura, pentru că de mic am construit. Și, fără să vreau, realizam mai mult decât un joc de lego. Construiam o poveste. Și cu toate că am cochetat cu multe domenii creative, conexe arhitecturii, aceasta rămâne prima dragoste. Fiind un domeniu atât de vast și creativ, am reușit să descopăr multe perspective ale carierei mele. De aici activitățile din marketing, publicitate sau entertainment.

Dacă nu ai fi făcut arhitectura, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci?

Am crescut cu un procuror, mama mea, și cu un inginer în industria lemnului, tatăl meu. Așa că o perioadă îndelungată cochetam ba cu o carieră în Drept, ba cu o carieră în industria lemnului. Însă mult mai firesc mi s-a părut drumul spre arhitectură. Și cred că sunt primul din ultimele generații ale familiei care alege arhitectura. Ah, și cred că atunci când eram mic îmi doream să fiu macara. :)

Cu ce te diferențiezi tu? Prin ce te faci remarcat? Profesional vorbind.

Sunt simplu. Îmi plac soluțiile simple. Îmi place să găsesc conceptele pentru partenerii și clienții noștri și să le ofer soluțiile perfecte pentru ei. Soluțiile pe care ei ăncă nu le văd sau nu realizează că ar fi posibile pentru proiectul lor. Orice proiect are nevoie de provocări și de compromisuri. Îmi place să cred că eu, împreună cu echipa mea, sunt capabil să găsesc rezolvările rapid și transparent, astfel încât decizia clienților să fie una simplă și corectă. Și prefer ca orice mail sau conversație să înceapă cu un „Salut” sau un „Bună” și nu cu „Bună ziua domnule/doamnă”. Asta pentru că vrem să fim prieteni cu partenerii noștri și nu două entități juridice implicate într-un contract.

În ce proiecte ești implicat în momentul de față?

Cel mai important proiect în care sunt implicat se numește KMIN. Veți afla în curând despre ce este vorba. :) Este proiectul la care visez de mai bine de 8 ani și care până acum a avut mai multe faze. Acum sunt convins că am ajuns la soluția potrivită și sunt foarte increzător în tot ce se întâmplă. Iar oamenii minunați care se alătură zi de zi proiectului nu fac altceva decât să îmi confirme asta. Pe lângă acest proiect, sunt implicat în proiectele de zi cu zi de la biroul de arhitectură și agenția de publicitate din care fac parte.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply