Inspiratie: trei interioare de la Cluj si povestile lor

0

adeline-catinas1

Acasa la designerul Adeline Catinas – În ultimii ani a încălţat şi accesorizat mai toate persoanele publice de la noi, aşa că am fost curioşi să o cunoaştem pe Adeline şi mai ales să aflăm ce se ascunde în spatele talentului ei. I-am fost musafiri la Cluj, în casa părintească, acolo unde de-a lungul anilor şi-a conturat personalitatea. Stilul Bohemian chic din locuinţă este completat de elemente baroce, Art Nouveau şi  Imperialiste. Diningului i s-a dedicat un spaţiu generos în strânsă legătură cu bucătăria, dar şi cu livingul, comunicarea dintre spaţii fiind open-space de tip american. În această zonă s-a optat pentru un mobilier baroc, dantelăriile scaunelor mergând chiar spre Rococo. Citeste aici intreaga poveste a acestei amenajari.

mobila-reconditionata

Acum câţiva ani, cu ocazia unor călătorii în afara ţării, Dacian Morar a descoperit posibilitatea şi totodată plăcerea de a închiria un apartament pe termen scurt în locul hotelului clasic. Conceptul se numeşte home-exchange (schimb de case) şi a prins foarte bine în străinătate, iar mai nou şi la noi. Sunt spaţii pline de şarm, unde oaspeţii caută să se simtă de-ai locului şi în care Dacian a combinat câte ceva din ce l-a inspirat în timpul călătoriilor sale prin lume cu aerul boem al Clujului. Citeste aici intreaga poveste a acestei amenajari.

bucatarie

Credeai că este scump sau dificil să ai o bucătărie personalizată și practică? Doru, proprietarul acestui studio, îți demonstrează contrariul tocmai prin propria poveste legată de bucătăria veselă din imagini. Spațiul de lucru (care include chiuveta, plita și câteva spații pentru depozitare) este, de fapt, fosta masă de lucru a lui Doru de la orele de atelier dintr-un liceu din centrul vechi al orașului. Așadar, investiția a fost practic minimă, iar rezultatul este spectaculos. Citeste aici intreaga poveste a acestei amenajari.

Articol publicate in revista Casa si gradina
Foto: Alexandru Later, Sebastian Florea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply