Iluminarea casei. Sfaturi, idei si cateva solutii

0

Iluminarea casei este esentiala si asta pentru ca lumina potrivita in casa iti poate imbunatati starea de spirit. Se spune ca daca iei o lampa si o muti de pe noptiera pe podea, toata perceptia asupra spatiului se va schimba.

iluminarea casei (1)Citeste si: O casa Zen. Principiile si regulile

Felul in care organizezi iluminarea casei poate construi atmosfera, poate defini un spatiu sau poate sublinia anumite obiecte din decor. Iluminarea corecta a casei mareste sau miscsoreaza spatiu, iti poate tine atentia treaza sau te poate face sa te simti somnoros si obosit. Buna dispoztie depinde de lumina, iar toate acestea sunt numai cateva din argumentele care arata cat de importanta este iuminarea casei, mai ales in perioada rece din an.

Iluminarea casei. Sfaturi idei si solutii

Atunci cand organizezi iluminarea casei stabileste si tine cont de functiile camerei, de punctele de interes, de zonele in care se sta si de schema de culori. O lumina puternica face din living o camera atractiva. Lumineaza locul de interes.

Citeste si: Plante care rezista fara lumina iluminarea casei (3)

Lumina face ca suprafetele din piatra si caramida sa capete o alta textura, iar operele si obiectele de arta sunt puse evidenta cu lumina alba.

Citeste si: Culoarea anului 2014, albastru pastelat

Iluminarea casei are caracteristici speciale in bucatarie unde spoturile de lumina sunt foarte practice, dar acestea au ca efect reducerea vizuala a spatiului. Spoturile sunt cu adevarat eficiente concomitent cu lumina din tavan, care da amplitudine spatiului.

Citeste si: Perdele si draperii. Detaliul care defineste stilul unei camere

Respecta principiul de baza pentru iluminarea casesi: spoturi de lumina si lumina in tavan, da, dar cu sporturi si fara lumina in tavan, niciodata.

Sursa foto: onlyhdwall

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply