Idei simple pentru bucatarii frumoase

0

Dacă bucătaria ta este frumoasă, toata casa este frumoasă, iar câteva idei simple pentru bucătării frumoase sunt mereu binevenite.

bucătarii frumoase - Copy

Ce înseamnă bucătarii frumoase? Înseamnă amenajări personale, cu stil și mult bun gust, culoare, lumină, organizare practică și eficientă, utilitate și armonie. Fiecare detaliu în parte contribuie la aspectul general și îmbogățește bucătăria. Iată căteva idei practice și simple, ușor de pus în practică, imediat sau în timp pentru bucătării frumoase.

Citeste si: Portelanuri fine, decor pentru casa

Indiferent de mărimea bucătăriei soluțiile de amenajare trebuie adaptate la necesitățile reale. Acesta este una din condițiile esențiale care fac o bucătărie frumosă. Benzi magnetice ideale pentru intrumente de bucătărie pot să fie suport și pentru unele electrocasinice, pentru ghivece cu plate aromate sau pentru elemente de decor. Combină și adaptează în funcție de stilul tău.

Citeste si: Idei creative pentru o bucatarie practica

Incearcă să folosești obiectele din bucătărie și ca obiecte de decor nu doar pentru utilitatea lor. Unele vase de gătit sunt pur și simplu frumoase. Expune-le și bucură-te de imaginea lor. Cele de alamă, de tuci sau unele tigăi colorate sunt frumoase și vesele. Singura ta grijă este ca acestea să fie perfect curate. Folosind această tehnică, se elimină obligativitatea unor dulapuri speciale, plus că vei utiliza spațiu care rămâne gor (fie că sunt agățată pe rame deasupra aragazului sau în alte locuri sau atârnate în perete), iar dulapurile pentru vase vor deveni mai încăpătoare

Un raft special cu condimente este în egală măsură estetic și practic. Nu folosi cuti de plastic (plasticul nu este foarte estetic), ci borcane speciale. Sunt foarte bune și borcanele obișnuite, tot ceea ce trebuie să faci este să investești în niște capace simpatice și colorate. Pune etichete. Foloșește borcane de diferite forme și dimensiuni, evită monotonia și simetria și ține-le pe toate la un loc pe o poliță simplă. Este un truc excelent pentru bucătării frumoase.

Citeste si: Mobila de bucatarie la comanda. Sfaturi utile

Ordinea este esențială și este unul din elementele care fac din bucătărie un loc plăcut și vesel. Nu lăsa vase murdare în chiuvetă, folosește mereu prosoape curate și colorate, păstrează curățenia și respectă regulile pe care orice femeie le știe în bucătărie pentru ca încăperea să fie veselă și frumosă.

Plantele verzi, în ghivece albe sunt un element excelent pentru bucătării frumoase, vasele colorate, castroanele cu fructe la vedere, detaliile albe sau în ton cu nuanțele din bucătăria ta fac camera primitoare și frumoasă.

Citeste si: 10 accesorii esentiale pentru bucatarie

Nu uita că între estetică și funcționalitate, ceea ce primează este funcționalitatea! Bucătăria trebuie să rămână înainte de toate un spațiu funcțional, în care toată aparatură necesară mâncării să fie în spații ușor accesibile. O bună abordare, care se poate realiza chiar și în bucătăriile mici, este delimitarea locul pentru gătit de zonă de dining. Pentru aceata mesele pliante sau rabatabile sunt mereu cea mai bună soluție.

Citeste si: Tine bucataria curata. Sfaturi intelepte

Lumina naturală trebuie lăsată să inunde bucătărie, așa că uneori cel mai bine este să renunți complet la perdele. Acest truc lasă lumina să intre, dă un aer de spațiu și ordine încăperii. Colorează – dacă ai renunțat la perdele, ramele ferestrelor cu autocolante. Vor înfrumuseța camera și vor face inutile perdelele. Ține geamurile mereu curate, iar fereasta o să fie parte din decorul din bucătărie contribuind la realizarea unei bucătării frumoase!

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply